Kültür - Sanat Depremde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu, yeniden seyirci ile buluşuyor
Paylaş
Depremde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu, yeniden seyirci ile buluşuyor

Yaşanan deprem felaketinde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu konserlerine, 4 Eylül’de gerçekleştirilen İstanbul Beylikdüzü’ndeki konserin ardından 5 Eylül’de İstanbul Kuruçeşme, 8 Eylül’de Kuşadası ve 10 Eylül’de ise İzmir programıyla devam ediyor.

Ülkemizi derinden sarsan 6 Şubat 2023 tarihli depremde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu verdiği konserlerle yaralarını sarmaya devam ediyor. Koro üyelerinin hemen hemen hepsinin birinci derecede yakınlarını kaybettiği, birçok koro üyesinin evleri ve iş yerlerinin yıkıldığı, Koronun çalışmalarını yaptığı dernek binasının yıkıldığı, müzik aletleri ve kostümleri dahil tüm eşyalarının enkazda kaldığı bir sürecinden ardından Antakya Medeniyetler Korosu aldığı desteklerle yeniden ayağa kalktı.

Haberin Devamı

Bu yılın sonuna kadar konserlerine Türkiye’nin dört bir yanında devam edecek olan Antakya Medeniyetler Korosu, her zaman olduğu gibi birbirinden eşsiz müzikleriyle sanatseverlere büyülü bir dünyanın kapılarını açmayı sürdürürken, Tosyalı Holding’in sponsorluğunda çıktığı Türkiye turu kapsamında İstanbul Beylikdüzü’nde verdiği konser de sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.

2008 yılında kurulan Antakya Medeniyeler Korosu Derneği, yurt içi ve yurt dışında bugüne kadar iki bine yakın konser verdi. 2012 yılında Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen, iki kez Barış ve Kardeşlik ödülünü alan Antakya Medeniyeler Korosu Derneği, daha birçok farklı ödüle layık görüldü.