Kültür - Sanat Filmekimi’nde gösterilecek ilk film belli oldu
Paylaş
Filmekimi’nde gösterilecek ilk film belli oldu

İstanbul’da kapılarını 29 Eylül – 8 Ekim tarihleri arasında 16. kez açacak olan Filmekimi’nde gösterilecek ilk film belli oldu

İlk kez 70. Cannes Film Festivali’nde görücüye çıkan "Un beau soleil intérieur /Bright sunshine In" filmi ülkemizde Filmekimi’nde izleyici ile buluşacak.

Filmekimi'nin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımla duyurulan film aynı zamanda programdaki ilk film. Fransız yönetmen Claire Deniz imzalı "Un beau soleil intérieur /Bright sunshine In", Festival de Cannes'dan "Yönetmenlerin 15 Günü" bölümünden büyük ödüle layık görüldü.

Juliette Binoche’un en iyi performanslarından biri olduğu söylenen ‘olgun komedi’ filminin senaryosu ünlü Fransız yazar Christine Angot ve yönetmenin kendisine ait. Filmde, boşanmış, tek çocuklu bir kadının “gerçek” aşkı araması ironik bir dille anlatılıyor. Filmde Juliette Binoche’a; Gerard Depardieu, Xavier Beauvois, Valeria Bruni Tedeschi ve Nicolas Duvauchelle gibi isimler eşlik ediyor.

"Un beau soleil intérieur /Bright sunshine In" filminin ülkemizde vizyona girip girmeyeceği henüz belirsizliğini koruyor. İşte filmden ilk görüntüler….


Haberin Devamı