Kültür - Sanat Geçmişle ölüm arasında
Paylaş
Geçmişle ölüm arasında

Yalnız ve asabi bir adamın abisinin ölümünden sonra başına gelenleri konu alan Yaşamın Kıyısında (Manchester by the Sea), aldığı Oscar adaylıklarıyla adından bir hayli söz ettirecek gibi görünüyor.

New York Çeteleri filmiyle büyük bir çıkış yakalayan İngiliz Kenneth Lonergan’ın yönetmenliğini üstlendiği Yaşamın Kıyısında (Manchester by the Sea) gösterildiği tüm festivallerde eleştirmenlerden tam not almayı başardı. En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Özgün Senaryo, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dallarında yarışacak olan filmin en az bir ödül almasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Galasını Sundance Film Festivali’nde yapan Yaşamın Kıyısında (Manchester by the Sea), Amerikan Film Enstitüsü tarafından 2016’nın en iyi 10 filminden biri olarak seçildi. 74. Altın Küre Ödülleri'nde beş adaylık elde ederek bunlardan sadece başrol oyuncusu Casey Affleck'in performansıyla Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandı.



Kendi halinde bir insan olan Lee, bir sabah aile dostundan telefon alır ve abisinin öldüğünü öğrenir. Abisinin (Joe) oğluna (Patrick) babasının ölüm haberini vermek için Manchester-by-the-Sea'ye gider. Lee, geçici olarak Patrick'e bakmak ve Joe'nun cenazesinin ayrıntılarını halletmek için abisinin evine taşınır. Lee, abisinin tüm varlığını kendisine bıraktığını öğrenir, buna yeğeninin velayeti de dâhildir. Böyle bir sorumluluğun altına girmek istemeyen Lee'nin hayatı eski karısının da olaylara dâhil olmasıyla içinden çıkılmaz bir hâl alacaktır.

Yaşamın Kıyısında (Manchester by the Sea), ülkemizde 3 Şubat’ta vizyona girecek.




Haberin Devamı