Kültür - Sanat İş Sanat yeni sezon programını duyurdu
Paylaş
İş Sanat yeni sezon programını duyurdu

Yeni sezon programını duyuran İş Sanat, yerli ve yabancı projelerinin pek çoğunda Cumhuriyetimizin 100. Yıl coşkusunu izleyicileriyle birlikte kutlamaya hazırlanıyor. Sezonun ilk konseri ise 2 Kasım Perşembe günü, orkestra şefi Tolga Atalay Ün yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde dünyaca ünlü tenor Murat Karahan’ın aryalar ve sevilen türkülere yer vereceği 100. Yıl Gala konseriyle başlıyor. İş Sanat Sanat Yönetmeni Defne Turaç, haziran ayına kadar devam edecek sezonun yerli projelerini POSTA gazetesi okuyucularına anlattı.

İş Sanat’ın yerli projelerinin izleyicide oldukça merak uyandırmasıyla başlıyoruz sohbetimize… Sanat Yönetmeni Turaç, sanatseverlerin sevdikleri sanatçıların konserlerini İş Sanat sahnesinde izlemeden önce bu konserlerin mutlaka sürpriz öğeler taşıdığını, tamamen İş Sanat’a özel, farklı bir konsepte şahit olacaklarını bildiklerini söylüyor. Turaç, müzisyenlerin kendi alanının dışına çıktığını, sürpriz konuk sanatçılara yer verildiğini veya alışılmışın dışında konseptlerle bir araya geldiklerine vurgu yapıyor.

Haberin Devamı

İŞ KULELERİ’NDE ‘DOST MECLİSİ’

Defne Turaç, bu sezon sahne alacak isimler arasında en dikkat çekeninin ise, 15 Kasım’da halk müziğinin usta sanatçılarından Coşkun Karademir’in sahnesinde Buray ve Ceylan Ertem’i konuk sanatçı olarak izleyeceğimiz “Dost Meclisi” başlıklı Türk halk müziği konseri olduğunu belirtiyor. Müzikal birliktelikleri uzun yıllara dayanan Coşkun Karademir ve Ceylan Ertem’in sahnedeki performansına, Türk pop müziğinin başarılı ismi Buray da katılıyor. Birbirinden başarılı üç sanatçının sevilen türkülere yer vereceği gece, 15 Kasım Çarşamba, saat 20.30’da, İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleştirilecek.

BİLETLER HIZLA TÜKENİYOR

Türk halk müziğinin başarılı ve sevilen ismi Kubat’ı ise 7 Aralık Perşembe günü Ege yöresi türkülerinin seslendirileceği konserde izleyebileceğiz. Bu özel konserde Kubat’a konuk sanatçı Canan Çal eşlik edecek. Türkü seven dinleyicilerin Çal’ı yakından tanıdığını biliyoruz. Her iki sanatçının enerjisi, özenle oluşturdukları repertuvarları sezonun unutulmazları arasında yer alacak. Sezonun yerli projeleri bahsettiğimiz konserlerle sınırlı değil elbette…

Haberin Devamı

Defne Turaç, sesi ve piyano başında sergilediği sahne performansıyla son dönemde adından sıkça söz ettiren Karsu’nun da yılın son konserinde İş Sanat seyircisiyle ilk kez buluşacağını sözlerine ekliyor. Caz, blues, pop, funk ve elektronik müziği modern yorumlarla buluşturan piyanist, besteci, söz yazarı ve şarkıcı Karsu’nun, İş Sanat’a özel hazırladığı Dünya’nın Sesleri başlıklı konser 28 Aralık Perşembe, 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda. Yakından tanıdığımız, yıllardır şarkılarına bir ağızdan eşlik ettiğimiz sanatçıların konser biletlerinin hızla tükendiğini hatırlatmakta fayda var. Detaylı bilgi için İş Sanat’ın internet sayfası ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.