Kültür - Sanat Reggae ustası ilk kez Türkiye'de
Paylaş
Reggae ustası ilk kez Türkiye'de

Reggae müziğin dünyaca ünlü ismi Luciano, İstanbul'a geliyor. The Messenger olarak da tanınan ünlü sanatçı, 24 Aralık Salı günü İstanbul'da reggae müziğin tek adresi Nayah'ta pozitif titreşimler yayacak

Dünyaca ünlü Jamaikalı sanatçı 'The Messenger' Luciano, 24 Aralık Salı akşamı reggae severlerle İstanbul'da buluşuyor.

İstanbul ve reggae denince akıllara ilk gelen yer olan Nayah'ın evsahipliğinde yapılacak konser için kapılar, saat 22.00'de açılacak. İlk kez Türkiye'ye gelecek olan Luciano'ya İstanbul'un başarılı reggae grubu Come Again eşlik edecek. Sattas grubunun vokali Orçun 'Leo' Sünear ise bu kez Luciano ile beraber kükreyecek. Konserin hemen ardından ise reggae elçisi Ras Memo, dj kabininde pozitif titreşimler yaymaya devam edecek.

JAMAİKA'DAN İSTANBUL'A

Luciano, geçtiğimiz haftalarda Açık Radyo'da konuk olduğu High Times programında Türk reggae severlerle buluşacak olmanın verdiği heyecanı anlattı.

Ras Memo'nun hazırlayıp sunduğu programa katılan The Messenger “İlk kez Türkiye'ye geliyorum. Böyle bir coğrafyada bulunmak beni çok heyecanlandıracak. Oradaki reggae aşıklarıyla buluşmak için sabırsızlanıyorum. Tüm dünyada ilettiğim mesajı bu kez İstanbul'da vereceğim. Mesajım sevgi. Ama bu bir kelimeden çok daha fazlası” ifadelerini kullandı.

LUCIANO KiMDiR?

1964 yılında Jamaika'da doğan Luciano, küçük yaşlarda kilise korosunda şarkı söyleyerek müzik serüvenine ilk adımlarını attı.

Zorlu bir çocukluk ve gençliğin ardından müzikal yeteneklerini gelişen bir kariyere dönüştürmek umuduyla başkent Kingston'a taşınan sanatçı, 1993 yılında Freddie McGregor'un Big Ship Prodüksiyon Şirketi etiketiyle kaydettiği 'Shake It Up' şarkısıyla İngiltere listelerinde 1 numaraya kadar yükseldi. Dünyaca ünlü isimlerle beraber çalışan sanatçının 20 stüdyo albümü bulunuyor.

Luciano'nun 2001 yılında çıkardığı 'A New Day' albümü 2002 yılı Grammy Ödülleri'nde 'Yılın en iyi reggae albümü' için aday gösterildi. Luciano'nun geçtiğimiz aylarda çıkan son albümü 'The Qabalah Man', onun yıllar geçtikçe daha da iyiye gittiğini kanıtlar nitelikte.

Haberin Devamı