Kültür - SanatSaça dokunmadan analiz eden adam: Serkan Karadağ
Paylaş
Saça dokunmadan analiz eden adam: Serkan Karadağ

Serkan Karadağ... Onun unvanı Visagiste and Hair Products Advisor. Yani saçı hiç ellemeden kişiye özel sunum ve analiz yapabilen kişi. Peki tam olarak ne yapar Visagiste?

Sadece Türkiye'de değil dünyada yeni trendleri ve saç ürünlerini takip eden, bunları birbirleriyle kıyaslayabilen ve testlerini gerçekleştiren kişidir.

Haberin Devamı

Dünyada sayılı, Türkiye'de ise sadece Serkan Karadağ'ın uzman olduğu bu yeni alanı, ustası söyle anlatıyor:

Uzun yıllarca Schwarzkopf, Osis, Loreal, Kerastase, Matrix ürünlerinin dışarıdan eğitmenlik ve danışmanlığını yaptım. Aveda markası ile mağazalarda analizler yaptım ve müşterilerin saçlarını nasıl yapacaklarını öğrettim.

Saça dokunmadan analiz eden adam: Serkan Karadağ

Lancome, Nars, Make-up Forever, Macka, İpekyol, Twist marka çalışanlarına da bu eğitimleri verip, çalışanlara saç stili belirme konusunda dersler verdim.

Mesleğinde 25 yılı deviren Serkan Karadağ Türk Sinema piyasısında aranan isimlerinden... Recep İvedik 2 ve 4, Celal Ceren, Osman Pazarlama, Kocan Kadar Konuş, İncir Reçeli 2 filmlerinde yaptığı başarılı uygulamalarla adından söz ettiren Serkan Karadağ, "sadece saçları değil, kişileri şekillendiriyorum. " diyor.

Haberin Devamı

Saça dokunmadan analiz eden adam: Serkan Karadağ

Başarısında eski patronunun nasihatlerinin payı olduğunu belirten başarılı saç uzmanı, "Öğrenmeye devam etmelisin" mottosu için Mete Türkmen'e teşekkürlerini iletiyor.

Saça dokunmadan analiz eden adam: Serkan Karadağ

İşte Serkan Karadağ'ın Akşam gazetesinden Rüya Büyüktetik'e verdiği detaylı röportajı...

Kısaca kendinizden ve neler yaptığınızdan bahsedebilir misiniz?

1981 İstanbul doğumluyum. Mesleğe 12 yasında başladım.15 yaşımdan beri birçok defilede, moda çekiminde, reklam ve sinema filminde çalıştım. Birçok saç show’unda backstage koçluğu yaptım. Ayrıca birçok ulusal ve uluslararası markanın danışmanlığını yaptım, styling eğitimleri verdim. Birçok kurumsal firmayla da kurumsal saç tasarımları üzerine çalıştım.

“Visagisme Total Look” ve “Coloroscopie Color Coaching” eğitimlerini aldım. Hâlâ moda kuaförlüğüne, styling eğitimlerime ve danışmanlığa devam ediyorum.

Yeni merkeziniz 6th Touch'ta ne gibi hizmetler veriyorsunuz?

Etiler’de bulunan 6th Touch isimli butik salonumda tamamen kişiselleştirilmiş hizmet sunuyorum. Sadece saçları değil kişileri analiz edip tekliflerdebulunuyorum. Kişinin kendine en yakın tarzı, rengi ve saç şeklini bulmasını sağlıyorum. Yüz ve beden ölçüleri baz alınarak teşhis konuluyor önce. Kesim ve renklendirme işlemi olan ‘Visagisme Total Look’la kişiye hangi renklerin yakıştığı, hangi mevsimin insanı olduğu tespit ediliyor. Sonuçlara göre saç rengi, giyim ve makyaj olarak neleri tercih etmesi gerektiğinin uygulamalı olarak anlatılıyor. Bu teşhis ve tavsiye işleminin adı ‘Colorscopie Color Coaching’... Uzun yıllar moda sektöründe çalıştığım için onların istediği moda saçları çok rahat yapabiliyoruz ve kişiselliştiriyoruz.

Haberin Devamı

Neden 6Th Touch, neden 6. Dokunuş?

Çünkü biz saçları değil kişileri şekillendiriyoruz. İlk adım tanıma, analiz ve teşhis. İkinci adım tasarım. Üçüncüsü müşteriye farkındalığı fark ettirmek. Dördüncü adım kişiyi değiştirebilmek için yaratıcılığımızı konuşturma aşaması.

Sonraki adımda yorumlamaya ve uygulamaya başlıyoruz. 6. yani ‘Son Dokunuş’ ile sadece saçı değil kişileri şekillendiriyoruz.

Sizi benzerlerinizden ayıran ve farklılaştıran noktalar nelerdir?

Aslında benim farkım uzun yıllardır moda kuaförü ve “Visagisme Total Look” ile “Colorscopie Color Coaching” eğitimlerini almam. Dünyada bu sertifikaya sahip ender saç stilistlerinden biriyim. Saça biraz daha farklı bakıyorum. “Visagisme Total Look”da öğrendiğim üç boyutlu aynayla kişinin kendini ve saçlarını her açıdan görmesini sağlıyorum.

Haberin Devamı

Sizce Türk kadınlarının en sık yaptığı hata ne?

Bence Türk kadınlarının en büyük hatası; o an trend ne ise onu istemeleri. Mesela şu an ki gri saç trendi gibi. Yakışan, yakışmayan “Onda var bende de olmalı” diyor. Oysa kişinin yaşadığı hayat, mesleği, saçını kaç günde bir yıkadığı, sürekli kuföre gidip gitmediği, her gün makyaj yapıp yapmadığı gibi bir sürü soruya cevap vermek lazım saçı kişiselleştirebilmek için. Bence şu soruları sormalılar; “Modaya mı uymalı, kendi stilini mi ortaya koymalı?”, ‘Güzel saçlı mı olmak istersiniz, güzel olmak mı?”... Aslında cevabı çok basittir. Bütünüyle güzel olmak… Ben bunu uygularım.

Sezonun saç ve makyaj trendlerini anlatır mısınız biraz?

Bu sezon trend doğal yansımalar. Mesela küllü kumralların arasında daha parlak, yumuşak geçişlerle ışıltılar. Bakır kızıllar ise biraz daha ön planda olacak. Makyajda ise yine doğallık ve gözler ön planda… Günlük yaşantıda saçlarınızın renginin daha canlı durması için parlatıcı spreyler ve gün içinde kendini yenileyebilmesi için kuru şampuan kullanmanızı tavsiye ederim. Kıvırcık saçlı olanlar bukle belirginleştirici kremlerle daha doğal ve hacimli görünümlere kavuşabilirler.

Haberin Devamı