Kültür - Sanat 'Saraybosna'yı Hatırlıyor musun?' sergisi başladı
Paylaş
'Saraybosna'yı Hatırlıyor musun?' sergisi başladı

İstanbul’da Bosna Sancak Kültür Günleri başladı. Etkinlik kapsamında Taksim Metrohan'da Clarissa Thieme & Hamdija KreÜevljakovic Arşivi ve Nihad KreÜevljakovic işbirliğiyle düzenlenen 'Saraybosna’yı Hatırlıyor Musun?' sergisi açıldı. 

 Bosna Sancak Kültür Günleri başladı. Etkinlik kapsamında, 1992- 1996 yılları arasında yaşanan Saraybosna kuşatmasına ait 4 bin saatlik arşiv görüntülerinin derlenmesiyle oluşturulan 'Saraybosna’yı Hatırlıyor Musun?' sergisi Metrohan’da açıldı. Bosna - Sancak Kültür Günleri etkinlikleri, 19 Kasım pazar gününe kadar Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Pera Müzesi ve Metrohan’da İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

 "GÖRÜNTÜLER SAVAŞA BAKIŞIMI DEĞİŞTİRDİ"

Sergide yayınlanan eserlerin yönetmenliğini üstlenen Alman yapımcı ve sanatçı Clarissa Thieme ise, "2000’li yılların başında  bu arşivlere ulaştım ve o zamandan beri bunlarla ilgileniyorum. Bu görüntülerin içerisinde sadece televizyon görüntüleri yok. Aynı zamanda sıradan insanların sıradan hayatlarını anlatan görüntüler de var. Bu insanların günlük yaşamını anlatıyor. Bu görüntüler benim savaşa olan bütün bakış açımı değiştiriyor. Bu görüntüler savaşta acı çeken insanlarla duygusal olarak bağ kurmama yardımcı oluyor" ifadelerini kullandı