Kültür - Sanat Şeb-i Arus biletleri nereden alınır? 2022 Konya Şeb-i Arus bilet fiyatları ne kadar? (Sema Ayin-i, Tiyatro, Konser)
Paylaş
Şeb-i Arus biletleri nereden alınır? 2022 Konya Şeb-i Arus bilet fiyatları ne kadar? (Sema Ayin-i, Tiyatro, Konser)

2022 Şeb-i Arus törenleri yani ‘Hz. Mevlana’nın 749. Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri’ 7 Aralık Çarşamba akşamı yapılacak Sema ayini ile başlayacak. Türkiye ve dünya genelinden milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan Konya’da Şeb-i Arus törenleri kapsamında sema ayinlerinin yanı sıra tiyatro gösterileri ve konserleri de yer alacak. Peki, Şeb-i Arus biletleri ne kadar ve nereden alınır? İşte detaylar…

Mevlana Celaleddin Rumi’nin ölüm yıl dönümünde düzenlenen Şeb-i Arus törenleri kapsamında 11 gün süreyle birbirinden değerli sema ayinleri, tiyatro gösterileri ve tasavvuf müziği konserleri izleyicilerle buluşacak. Biletler hızla tükenirken Konya’da gerçekleşen ‘Hz. Mevlana’nın 749. Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri’ için bilet almak isteyenlerin de arayışı devam ediyor…

Haberin Devamı

2022 KONYA ŞEB-İ ARUS BİLET FİYATLARI NE KADAR?

Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından bu yıl 86.’sı düzenlenen Hz. Mevlâna’nın 749. Vuslat Yıldönümü (07-17 Aralık 2022) Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arûs)

17 Aralık 20.00 programı hariç diğer programların bilet fiyatı: 75 TL

17 Aralık 2022 Cumartesi 20.00 (Şeb-i Arûs) programı: 125 TL

ŞEB-İ ARUS BİLETLERİ NEREDEN ALINIR?

Şeb-i Arus biletleri sebiarus.gov.tr internet adresi üzerinden dijital olarak satılıyor.

ŞEB-İ ARUS NE DEMEK?

Şeb-i Arus Türkçe’de Düğün Gecesi anlamını taşımaktadır. Mevlevilikte Mevlânâ Celaleddin-i Rumi'nin öldüğü gecedir. Mevlana, bu geceyi Rabb'ine, sevgiliye kavuşma gecesi olarak düşündüğü için Düğün Gecesi olarak adlandırır. Rumi'nin ölüm yıl dönümüne denk gelen haftalarda yapılan ve Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri olarak isimlendirilmeye başlanılan törenler, halk arasında Şeb-i Arus olarak anılıyor.

Haberin Devamı