Kültür - Sanat Taş Heykel Sempozyumu yoğun ilgi görüyor
Paylaş
Taş Heykel Sempozyumu yoğun ilgi görüyor

Bu yıl 17’ncisi düzenlenen Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu kentte yaşayan ve kenti ziyaret eden vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Heykel sempozyumuna, 6 farklı ülkeden 10 heykeltıraş katılıyor.

Alanya Belediyesi’nin bu yıl 17.’sini gerçekleştirdiği "Alanya Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu" ziyaretçi akınına uğruyor.

Haberin Devamı

Kentte yaşayan ve kenti ziyarete gelen vatandaşların uğrak noktası haline gelen, heykeltıraşların büyük emekler sarf ettiği sempozyum alanı her gün farklı kesimden vatandaşlara ev sahipliği yapıyor.

Son olarak Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ALTSO MYO Tasarım Bölümü İç Mekan Tasarımı Programı Öğretim Görevlisi Serdar Aslan ve öğrencileri de Alanya Uluslararası Taş Heykel sempozyumunuziyaretederek çalışmaları inceledi. Ders niteliği taşıyan sempozyumu gezen ve heykeltıraşlarla sohbet eden öğrenciler, yeni deneyimler edinme fırsatı yakaladılar.

17. Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu’na 6 farklı ülkeden 10 heykeltıraş katılacak. Türkiye: Aslışah Erdem, Çağdaş Erçelik, Ecem Yerman, Murat Özver, Yıldız Güner, Sylvain Patte (Belçika), Robert Bucek (Çekya), Jerome Symons (Hollanda), Anna Teresa Rasinska (Polonya), Michael Levchenko (Ukrayna)

Haberin Devamı

Bu yılki sempozyuma 6 farklı ülkeden 10 heykeltıraş katılırken ilk çekiç darbesiyle sempozyumun açılışını, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Sünbül, Belediye Meclis Üyeleri, sempozyumun mermer sponsoru Dumlu Özcan Madencilik adına Hamdi Özcan ve protokol üyeleri birlikte gerçekleştirmişti.