Kültür - Sanat Türk filmi Görülmüştür ekibinden Oscar adayı Letter Room'a intihal suçlaması
Paylaş
Türk filmi Görülmüştür ekibinden Oscar adayı Letter Room'a intihal suçlaması

2019 yapımı yerli film Görülmüştür'ün yapımcıları, 93'üncü Akademi Ödülleri'nde (Oscar) En İyi Kısa Film kategorisinde aday gösterilen Elvira Lind filmi The Letter Room'a intihal suçlamasında bulundu.

Ödüllü 2019 filmi Görülmüştür ve en iyi kısa film kategorisinde Oscar adaylığı bulunan Elvira Lind filmi The Letter Room arasındaki benzerlikler üzerine tartışmalar sürüyor. Her iki film de benzer başrol karakterleri etrafında dönüyor: Mahkumların postalarını sakıncalı içerikler için kontrol etmekle görevlendirilmiş hapishane gardiyanları. Görülmüştür film yapım ekibi avukat araclığıyla hukuki haklarını soruşturuyor ve Amerikalı meslektaşlarıyla görüşmek istiyor.

Haberin Devamı

Beyazperde'nin haberine göre, First Look Media'nın sahip olduğu yayın hizmeti Topic tarafından finanse edilen The Letter Room, Lind’in kocası Oscar Isaac ve Alia Shawkat'lı bir oyuncu kadrosuna sahip. Kasım 2020'de Hollyshorts'ta çıkış yaptıktan sonra, şubat ayında Oscar adayları listesinde yer aldı ve bunu birkaç dağıtım anlaşması daha izledi.

Posta

Görülmüştür filminde Berkay Ateş Zakir'i canlandırıyor.

11 Nisan'da, BirGün gazetesinden film eleştirmeni Vecdi Sayar'ın yazdığı bir köşe yazısı Görülmüştür'le Letter Room arasındaki benzerlikleri gösterdi.

Cumhuriyet Gazetesi, konuya ilişkin haberi dünyaya duyurdu ve posta.com.tr yazarı sinema eleştirmeni Kerem Akça filmi ucuz bir kopya olmakla suçladı.

Haberin Devamı