Kültür - Sanat Türkiye’de ilk yapay zeka destekli solo sergi: Khakhane
Paylaş
Türkiye’de ilk yapay zeka destekli solo sergi: Khakhane

Türkiye’nin önde gelen sanat mekanlarından biri olan Duende Art Gallery, Stefan Ragimov’un Türkiyede’ki ilk solo AI fotoğraf sergisi “Khakhane” (HAHANE)’ye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Türkiye’de gerçekleşecek ilk yapay zeka destekli solo sergi olma özelliği de taşıyan sergi, Emine Özkarslıoğlu küratörlüğünde 21 Temmuz’da sanatseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

Sergi, Stefan Ragimov‘un sanatsal yeteneği ve yapay zekanın sınırsız potansiyeliyle birleşerek, izleyicilere büyüleyici bir görsel deneyim sunmayı amaçlıyor.

Khakhane” sergisi, İran tarihindeki politik ve ekonomik kararların topluma yansımalarını görsel bir deneyimle sunacak. Sergide, yapay zeka destekli fotoğrafların yanı sıra, sanatçının orijinal fotoğrafları da yer alacak.

Stefan Ragimov’un fotoğraf sanatı ve yapay zekanın gücüyle buluşturduğu “Khakhane” sergisi, Duende Art Gallery‘de sanatseverleri büyüleyici bir yolculuğa çıkaracak.

Duende Art Gallery’nin ev sahipliği yapacağı mekanda, Emine Özkarslıoğlu’nun öncülüğünde kurulan dekor ve Stefan Ragimov’un eşsiz sanatıyla bambaşka bir atmosfer yaratarak, izleyicilere yeni bir vizyonun kapılarını açmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Serginin VIP açılışı 21 Temmuz Cuma saat 21:00’de Efe Baydar’ın dans performansıyla birlikte gerçekleşecek. Tüm sanatseverler açılış sonrası 21 Ağustos’a kadar Duende Art Gallery’de sergiyi ziyaret edebilecek.