Kültür - Sanat Ünlü kemancı Sergey Kravchenko Antalya'da kurs açacak
Paylaş
Ünlü kemancı Sergey Kravchenko Antalya'da kurs açacak

Dünyaca ünlü Rus keman sanatçısı Sergey Kravchenko, Antalya'da Master Class Projesiyle genç yeteneklere ders verecek

Aspendos Antik Tiyatrosu'nda 2006 yılında verdiği konser sonrası Antalya'ya hayran kalan ve 2010'da bir ev alarak tatil dönemlerini kentte geçiren dünyaca ünlü Rus devlet sanatçısı kemancı Sergey Kravchenko (71), bu kez tecrübelerini Türk öğrencilere aktaracak.

ASPENDOS'TA KONSER VERMİŞ

1994'te turist olarak Antalya'ya geldiğini, 2006 yılında Aspendos Antik Tiyatrosu'nda iki konser verdiğini anlattı. Dünyanın değişik ülkelerinde gerçekleştirdiği konserlerin hiçbirinde Aspendos'taki konserleri kadar etkilenmediğini ifade eden Kavchenko, "Dünyanın hiçbir yerinde böyle güzel bir akustik yok. Ayrıca Antalya'ya ve Aspendos'a aşık oldum." diye konuştu.

"BURADA ÇOK GÜZEL BİR MOZAİK VAR"

Kente daha önce de geldiğini anımsatan Kravchenko, "Antalya'nın tarihi ve doğal güzellikleri beni çok etkiledi. Burada çok güzel bir mozaik var. Dünyanın her yerinden insanlar burada sorunsuz bir şekilde yaşıyor. Ayrıca Akdeniz beni çok cezbediyor." dedi.

MASTER CLASS PROJESİ

Genç kemancılara tecrübelerini aktarmak istediğini aktaran Kravchenko, onlara keman dersi vermek amacıyla bir proje hazırladığını, yaz döneminde de hayata geçirmeyi düşündüğünü söyledi.

Uçak krizi ve Rus büyükelçinin öldürülmesi gibi nedenlerle birkaç kez ertelemek zorunda kaldığı Master Class Projesi'nin uzun vadeli bir çalışma olduğunu ve her yıl 10-12 öğrenciyi yetiştirmek istediğini dile getiren Kravchenko, şu değerlendirmede bulundu:

"Benim için güzel bir proje. Buraya tatil için geliyordum. Moskova Çaykovski Konservatuvarı'nda iki Türk öğrencim var. Dolayısıyla Türk öğrencileri tanıyorum. Biraz Türkçe biliyorum. Bunu da geliştireceğim. Antalya ve çevresinde bir Master Class (usta veya uzmandan verilen kısa süreli eğitim) kursu düzenleyerek tecrübelerimi paylaşacağım. Rus ekolü derin ve köklü bir ekol. Bu ekolü Türk öğrencilere aktarmak istiyorum."

SERGEY KRAVCHENKO KİMDİR?

Sergey Kravchenko, 1947 yılında Odessa'da doğdu. 7 yaşında keman çalmaya başladı ve 18 yaşında Moskova Devlet Konservatuvarı'na girdi. Burada yine dünyaca ünlü Leonid Kogan'dan keman dersleri alarak mezun oldu ve kemanda ustalaştı. Moskova Çaykovski Konservatuvarı'nda 1972 yılında Kogan'ın asistanı olarak çalışmaya başladı. Aynı okulda profesörlük ve Devlet Sanatçısı unvanını da alan Sergey Kravchenko halen ülkenin yaşayan efsaneleşmiş keman ustaları arasında kabul ediliyor.

Haberin Devamı