Lokantımızda artık et yemeği çıkarmıyoruz
Eskisehir’de İsmail Yağcılar’ın (65) sahibi olduğu bir esnaf lokantasına uğradık.
11 Temmuz 2018 , Çarşamba 02:03
4 NESİLDİR AYNI İŞ
Babadan kalma bir iş olduğu için, İşçilik, çıraklık, ustalık ve patronluk derken, tam 50 yıldır bu sektörün içindeymiş. Kendisi 3. nesilmiş, o da şimdi oğlu Sedat Yağcılar’ı 4. nesil olarak yetiştiriyor. Sabah ve öğle servisi yapıyorlarmış, akşam yok. Pazar günleri de çalışmıyorlarmış.
İŞÇİYE GÖRE UYGUN FİYAT
İsmail Yağcılar, 5 yıl önce et fiyatları artmaya başlayınca, kendince çare bulmuş; “Biz yemeklerimizde artık et kullanmıyoruz, daha çok sebze ağırlıklı çalışıyoruz. İnşaatta çalışan işçinin aldığı ücret belli. Ona uygun fiyata 3 çeşit sulu yemek çıkarıyoruz. 3 nesil çalışmamıza rağmen hâlâ işyerimiz kira. Ben emekliyim ama, 3 kişiye de Bağ Kur ödüyorum, bir de dükkanın stopajı var” dedi.
Haberin Devamı
BUNLARI DA OKUYUN
- Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
- Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail Dışişleri Bakanlığının sosyal medya platform paylaşımına sert tepki
- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Zelanda heyetini kabul etti
- ABD Başkonsolosu CNN TÜRK'te yanıtladı! ABD, Erdoğan'ın ziyareti için ne diyor?
- Cumhurbaşkanı Erdoğan Mark Rutte ile görüştü: Kalıcı ateşkes büyük önem taşıyor