Magazin Alican Yücesoy: Daha asabi olduğum dönemler oldu

Alican Yücesoy: Daha asabi olduğum dönemler oldu

Paylaş
Alican Yücesoy: Daha asabi olduğum dönemler oldu

Alican Yücesoy, Meriç Aral ve Efe Tunçer’in YouTube kanalında yayınlanan 'Teras Noir' programına konuk oldu. Ünlü oyuncu, samimi açıklamalarda bulundu.

Sunucu Efe Tunçer, Alican Yücesoy'a, "Neşe ve pozitif enerji deyince aklıma gelen isimlerden birisin. Oyunculuğa da bakışın bu yönde mi?" sorusunu yöneltti.

Haberin Devamı

'ESKİDEN DAHA FEVRİYDİM'

Yücesoy, "Zekai Müftüoğlu hocamız 'İnsan hayatta nasılsa sahnede de öyledir' diyordu. Muhtemelen sahnede de böyleyimdir, hatta hayatta da sahnede olduğum gibiyimdir. Daha esneyebilen, her şeyin mümkün olduğu bir şeye inanıyorum hayatta. Sahnede ya da yaptığım işte ona inanıyorum. Ne kadar becerebiliyorum bilemiyorum fakat başarabildiğimi düşünüyorum. Eskiden daha fevriydim mesela. 20’lerimde daha asabi olduğum dönemlerim oldu. Hatta 'Sende galiba şeker hastalığı var' diyorlardı. Halbuki hiçbiri yokmuş. Bu yüzden insan yaşadığı hiçbir dönemi 'Ben böyleyim' diye kabul etmek zorunda kalmamalı. İnsanın değişimi kabul etmesi lazım" yanıtını verdi.

'BİR OYUNCUNUN FAZLASIYLA İŞİNE YARAR'

Haberin Devamı

39 yaşındaki oyuncu, “Müşfik Kenter hocamız, ‘Önce aktör olmak değil, önce insan olmak' der. Belki daha ziyade iyi insan olabilmek. Çünkü önce iyi insan olabilirsek diğer insanları anlayabilir ve canlandırabiliriz. Bu öğreti senin yaptığın işe bakış açını nasıl etkiliyor?” sorusunu da yanıtladı.

Yücesoy, "Yalnızca işle ilgili değil, yaşamımla ilgili her şeyi şekillendiren bir bakıştır bu. Hatta bir sanatçı olarak hayatını şekillendiren bir konudur. Kendini ne kadar insan olmaya yaklaştırırsan başkalarının da farkına varabilirsin. Başkalarından kastım yalnızca insanlar değil; tabiatın, hayvanların, yani her şeyin. Onu doğru algılayabilirsen, kendi kendini manipüle edebileceğin şekilde algılamamanın formülünü de bulmuş olursun. Bu durum da bir oyuncunun fazlasıyla işine yarar. Her şeyden önce objektif olmak konusunda çokça katkısı olur" ifadelerini kullandı.