Magazin Berdan Mardini kimdir? 2023 Survivor’a katılacak Berdan Mardini kaç yaşında ve aslen nereli, evli mi?

Berdan Mardini kimdir? 2023 Survivor’a katılacak Berdan Mardini kaç yaşında ve aslen nereli, evli mi?

Paylaş
Berdan Mardini kimdir? 2023 Survivor’a katılacak Berdan Mardini kaç yaşında ve aslen nereli, evli mi?

Berdan Mardini 2023 Survivor’ın açıklanan ilk yarışmacısı oldu. TV8’in sahibi Acun Ilıcalı merakla beklenen Survivor 2023’ün kadrosuna dair ilk açıklamayı yaptı. Ilıcalı’nın Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın ardından ‘Berdan Mardini kimdir?’ ‘2023 Survivor’a katılacak Berdan Mardini kaç yaşında ve aslen nereli, evli mi?’ araştırmaları da yoğunluk kazandı…

Berdan Mardini son dönemlerde yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla adından sıkça söz ettiriyordu. Acun Ilıcalı’nın Survivor 2023 açıklamasının ardından ünlü türkücünün Survivor’a hazırlandığı ortaya çıktı. Peki, Berdan Mardini kimdir? 2023 Survivor’a katılacak Berdan Mardini’nin hayatına ilişkin detaylar…

Haberin Devamı

BERDAN MARDİNİ KİMDİR?

Berdan Mardini 5 Kasım 1978 tarihinde Diyarbakır'da dünyaya geldi. Anne ve babası Mardin'in Yaylabaşı köyünden olan ünlü ismin babasının memur olması nedeniyle eğitim hayatına farklı illerde devam etti

İlkokul ikinci sınıfa kadar Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde okuyan Mardini daha sonra babasının tayini çıkınca, ailesiyle birlikte Isparta'nın Gelendost ilçesine taşındı. İlkokul üçüncü sınıfa Gelendost'ta devam etti. Okulda oynadığı piyes, tiyatro gibi sanat alanlarında sesinin güzelliği çevresi tarafından fark edildi.

Berdan Mardini İlkokul 5.sınıfta düzenlenen ilçeler arası şiir yarışmasında üçüncü oldu. Daha sonra ortaokul yıllarında okulun düzenlediği birçok sosyal ve kültürel faaliyetlerde görev aldı. Ortaokulda üç, lisede iki sene tiyatro oynadı. Yine okulun düzenlemiş olduğu ses yarışmasında birinci oldu.

Haberin Devamı

O dönemler müziğe daha fazla merak sarmaya başlayan ünlü isim okulun açtığı bağlama kursuna ablası ve ağabeyi yazıldığı için kendisi yazılamadı. Ama o kadar hevesliydi ki ağabeyi ve ablası evde çalışırken onları seyreder, daha sonra bağlamayı gizlice alıp kendi kendine çalışırdı. Bir süre sonra kendi de bağlama çalmaya başladı. Derken babası emekli oldu ve İstanbul'a yerleşmek zorunda kaldı.

İstanbul'da Avcılar Süleyman Nazif Lisesi'nde eğitimine Lise üçüncü sınıftan devam eden Berdan Mardini okulda bulunduğu bir sene içerisinde konser ve faaliyetlerde yer aldı. Üniversite sınavını kazanamadı ve iş hayatına atıldı.

Babasının açtığı tekstil firmasında kardeşleriyle birlikte çalışmaya başlayan Mardini burada işin bütün safhalarında çalıştı. Ortacı, makineci ve pastalcı olarak görev aldı. İki senesini burada geçirdikten sonra firmalarının yakınındaki bağlama kursuna yazıldı. Orada çok iyi bağlama çalan birine rastladı. Bir gece onunla birlikte Avcılar sahilde bir bara gidip eğlenmeye karar verdiler. O barda ses düzeni henüz yeni kurulduğu için herkes kendi masasında çalıp söylüyordu. Kendi kendilerine mırıldanırken barın sahibi rica etti ve ses düzeniyle okumasını istedi. Orada bir iki türkü okuyunca çok beğenildi ve geceleri sahneye çıkması istendi.

Haberin Devamı

Bu dönem içerisinde sabahtan akşama kadar işyerinde, işten sonra da ailesinden gizli olarak sahne hayatına başladı. Bu arada profesyonel anlamda müziğe merak sarmaya başladı ve teklifleri değerlendirme kararı aldı. Ama konfeksiyon hayatı devam ediyordu. İkisinin de bir arada gitmeyeceğini düşünerek ailesine gece sahne aldığını ve artık müzikle uğraşmak istediğini söyledi. Ailesinden de olumlu yanıt aldı.

Konfeksiyon hayatına son verip Bakırköy Prestij Bar'dan gelen teklifle orada çalışmaya başladı. Prestij Bar'da sahne almaya başladıktan sonra, farklı birçok teklifler geldi. Profesyonel bir müzik hayatı için nota ve solfej dersleri alarak kendisini bu anlamda geliştirmeye başladı. Aslında konservatuar okumak istiyordu ve sınavlarına da girdi, fakat başarılı olamadı. Yalnız bu işin okulunu okumanın şart olmadığını, insanın kendini bu anlamda geliştirmek için dışarıdan da özel eğitimler alabileceğini ve kendini hazırlayabileceğini düşünüyordu.

Haberin Devamı

Bir iki yıl Bakırköy'de sahne aldıktan sonra Etiler Zorba Taverna haftanın bir günü türkü gecesi yapmasını istemişti. Pazar günleri orada çıkmaya başladı. Bir dönem sonra şu sıralar da sahne aldığı yer olan Taksim Mektup Bar'da çıkmaya başladı. Sahne yıllarına başladıktan sonra kendisinden iki yaş büyük olan ağabeyi de gitar çalmaya başlayarak Berdan'a sahnede eşlik etmeye başladı.

Sonunda profesyonel çalışması 2000 yılının kasım ayında piyasaya çıktı. AlbümüCanan Prodüksiyon tarafından yapılmıştı. Ama gerek yapım hatası gerekse tanıtım hatası kitlelere onu ulaştıramamıştı. Bu albüm kendisi için iyi bir tecrübe oldu. 2000 yılından 2002 yılına kadar bu anlamda mücadele verdi ve sonunda istediği albümü yaptı.

BERDAN MARDİNİ EVLİ Mİ?

Berdan Mardini, 13 Ocak 2010 tarihinde Fatoş Mardini ile evlendi. Miran adında bir oğlu, 8 yaşında Ezmira adında bir kızı vardır. 29 Mart 2021 tarihinde eşiyle anlaşmalı olarak boşanan ünlü türkücünün şu anda Sırp sevgilisi Morena Taraku ile birlikte olduğu bilinmektedir.

Haberin Devamı