Cumartesi Postası 'Bazı kadınlar tayt giymesin'

'Bazı kadınlar tayt giymesin'

Paylaş
'Bazı kadınlar tayt giymesin'

Eski balerin, manken ve 'Bugün Ne Giysem'in jüri üyesi... 30'luk cazibe... Esprili ve zarif... Women's Health Dergisi'ne konuşan Özge Ulusoy, form, giyim ve güzellik sırlarını anlattı

- Ekimde 30’uma bastım. Yaş almaktan korkmuyorum, çünkü eski fotoğraflarıma baktığımda bunun bana yaradığını görüyorum. İnsan yaşla kendisini daha iyi tanıyor ve daha doğru kararlar vermeye başlıyor.

Haberin Devamı

- Hep güzel görünmekle ilgili bir baskı hissetmiyorum. Bu konudaki en büyük şansım ‘Survivor’ oldu. Öncesinde sokağa çıkmadan önce mutlaka makyaj yapmak, bakımlı görünmek gibi kaygılarım vardı ama adada en yalın, en bakımsız halimle yüzleştim insanlarla. Şimdi de kılığıma özen gösteriyorum ama makyajdan uzaklaştım.

‘Diyetisyene gidiyorum’

- Modelliğe başlamadan önce balerindim. Dizimde sakatlık yaşadım, baleye veda ettim. Hâlâ izlerken o günleri hatırlayıp özlediğim oluyor ama şimdiki mesleğimden çok mutluyum.

- Bir yılı aşkın süredir diyetisyenle çalışıyorum. Hiçbir zaman çok zayıf olmak için diyetisyene gitmedim. Şimdi gitme sebebim de sağlıklı beslenmeyi öğrenmek. Sağlıksız beslendiğimde saçım ve cildim kötüye gitmişti. Artık protein ağırlıklı besleniyorum, ana öğünlerde abartmamak için ara öğünlere özen gösteriyorum. Mesela çantamda sürekli çiğ badem taşırım.

Haberin Devamı

‘Haftada 3 gün pilates yaparım’

- Eskiden sınırsız meyve yiyebileceğimi sanırdım ama artık biliyorum ki meyvedeki şeker de zamanla yağa dönüşebiliyor.

- Asla çok zayıf olmak gibi bir kaygım olmadı ama haftada üç gün spor yapmaya çalışıyorum. Birkaç ay sonra kick-box’a başlamak niyetindeyim. Şu arada daha çok kardiyo ve pilates yapıyorum.

- Maalesef yiyip de kilo almayanlardan değilim. Fazla yersem alırım. Ama en azından akşam 19.00’dan sonra bir şey yememeye dikkat ediyorum.

‘Türk kadını bedenini tanımıyor’

- Vücudumun su topladığını hissettiğimde o ödemi atmak için bol yeşil çay içerim.

- Günlük hayatımda kışın deri pantolonlar giyerim. Boğazlı trikoyla birlikte şık duruyor. Gündüzleri ayağımda mutlaka postallarım oluyor. Tayt ve skinny jean giyerim, üzerine de salaş bir kazak veya gömlek alırım.

- Bu hayatta beni bir tek şalvar pantolonla ve vatkalarla göremezsiniz. Çünkü omuzlarım geniş. Ya da belli boydaki mini etekleri giymem, bacaklarımın üstünü kalın gösteriyor. Türk kadınının en büyük hatası vücudunu tanımamak. Türkiye’de hiç tayt giymemesi gereken insanlar var bence. Ya da o meşhur tüylü botları...

‘Evlilik bekleyecek’

Haberin Devamı

- ‘Bugün Ne Giysem’de jüri üyeleri rol yapmıyor. Herkes içinden geldiği gibi davranıyor, kendi mizacı neyse yarışmada onu yansıtıyor. Programın sevilmesindeki en önemli sebeplerden biri de bu. Yeni sezonda formata yenilikler ekleyeceğiz, heyecanı yükselteceğiz.

- “Asla evlenmem” diyen bir insan değilim. Annemle babamın hâlâ devam eden çok güzel bir evliliği var. Bu örneğin güzel olması fikre sıcak bakmamı sağlıyor. Yine de henüz evlilik fikrini kendi içimde tam olarak oturtamadım. Zaten kariyerime odaklandığım için evlilik bir süre bekleyecek.

(23.02.2013 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)