Magazin Erkan Yolaç kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? Evet Hayır yarışmasının sunucusu Erkan Yolaç’ın sağlık durumu nasıl?

Erkan Yolaç kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? Evet Hayır yarışmasının sunucusu Erkan Yolaç’ın sağlık durumu nasıl?

Paylaş
Erkan Yolaç kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? Evet Hayır yarışmasının sunucusu Erkan Yolaç’ın sağlık durumu nasıl?

Erkan Yolaç’ın hastaneye kaldırıldığına ilişkin haber bugün pek çok kişinin yüreklerini ağzına getirdi. Bir dönem Evet Hayır yarışması ile Türk halkını ekran başına toplayan ünlü sunucu “Kafanı emme basma tulumba gibi sallama” sözüyle akıllarda yer etmişti. Peki, Erkan Yolaç kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? İşte sağlık durumu ve hakkında merak edilen soruların yanıtları…

Erkan Yolaç kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli?’ gibi sorular bugün gelen haberlerin ardından yoğun şekilde aranıyor. Gelen haberlere göre sevilen isim yüksek ateş sebebiyle bilincini kaybetti ve yoğun bakımda tedavi altına alındı. İşte Evet Hayır yarışmasının sunucusu Erkan Yolaç’ın sağlık durumuna ilişkin ayrıntılar…

Haberin Devamı

ERKAN YOLAÇ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE ASLEN NERELİ?

24 Şubat 1935 tarihinde Kırklareli ilinin Babaeski ilçesine bağlı bir kasaba olan Alpullu Şeker Fabrikası’nın revirinde doğan Erkan Yolaç’ın annesi Hikmet Hanım, babası Mehmet Yolaç’tır. Erkan Yolaç’ın dedesi Bulgaristan Sofya’dan Edirne’ye göç etmiştir. 6 yaşındayken ailesiyle İstanbul’a taşınan Erkan Yolaç'ın Faik adında bir kardeşi vardır.

Eğitim hayatına İstanbul’da başlayan Erkan Yolaç bir yıl Saint Joseph lisesinde okudu. Ancak sınıfta kalınca eğitimine Fenerbahçe Stadı’nın yanındaki, sonradan Kenan Evren Lisesi olan okulda devam etti. Babasının işi nedeniyle 1951 yılında Karabük’e taşınınca Kastamonu Lisesi’nde yatılı olarak okudu, aynı yıl babası vefat etti.

Babasının bir arkadaşı sayesinde Belediye Fen Dairesi’ne işe başlayan Erkan Yolaç, belediye mikrofonundan okuduğu duyurunun belediye reisi, tarafından beğenilmesiyle artık tüm duyuruları o yapmaya başladı. Böylelikle ilk sunuculuk deneyimine başlayan Erkan Yolaç bir yandan da tabelacılık yaptı zor da olsa liseyi bitirdi.

Haberin Devamı

Lisans eğitimini ise Güzel Sanatlar Akademisinden 1959 yılında iç mimar olarak tamamlayan Erkan Yolaç, Yedek subay olarak askere gittiğinde de ordu evinde sunuculuk yaptı.

1960 yılında Ankara Radyosu'nun sınavlarını kazanarak orada çalışmaya başladı. İlerleyen yıllarda Huysuz Virjin, Orhan Boran, Leyla Sayar gibi isimlerle gazinolarda çalışmaya başladı. Ancak Türkiye kendisini sunduğu 'Evet-Hayır'' yarışmasıyla tanıdı. Erkan Yolaç 1962-1973 yılları arasında sinema filmlerinde de oyunculuk yaptı.

Erkan Yolaç, 21 Mart 1976 tarihinde Türkiye güzeli Asuman Tuğberk ile evlendi. Göksu adında kızı, Mehmet adında oğlu var. Kızı ve oğlu evlenip Amerika’ya yerleşmiştir.

Televizyon ve konfeksiyon işlerinin dışında kalan zamanlarını Tekirdağ'daki yazlık evlerinde geçiren Yolaç çifti, burada kendi dünyalarını kurmuştur.

ERKAN YOLAÇ’IN OYNADIĞI FİLMLER

Sevda Yolu: 1973

Can Düşmanı: 1964

Yılların ardından: 1964

Muhtesem serseri: 1964

Lekeli Kadın: 1962

ASUMAN TUĞBERK KİMDİR?

Asuman Tuğberk Yolaç, 30 Kasım 1951 tarihinde İzmit'te dünyaya geldi. 1970 yılında Türkiye güzeli seçildi. 1976'da Erkan Yolaç ile evlendi.

Haberin Devamı

ERKAN YOLAÇ’IN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Torununun doğumu için Amerika’ya giden Erkan Yolaç’a burada zatürre teşhisi konulmuştu. Ünlü ismin ateşinin yükselerek bilincini kaybettiği belirtildi. Yolaç’ın yoğum bakım ünitesinde tedavi edildiği kaydedildi…