Magazin Gülşen hapisten ne zaman çıkacak? Hapiste kaç gün duracak? Cezası ne kadar? Şarkıcı Gülşen’in avukatı açıklama yaptı mı?

Gülşen hapisten ne zaman çıkacak? Hapiste kaç gün duracak? Cezası ne kadar? Şarkıcı Gülşen’in avukatı açıklama yaptı mı?

Paylaş
Gülşen hapisten ne zaman çıkacak? Hapiste kaç gün duracak? Cezası ne kadar? Şarkıcı Gülşen’in avukatı açıklama yaptı mı?

Şarkıcı Gülşen Nisan ayında bir konserinde imam hatipliler hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan tutuklanarak cezaevine girdi. Gündemde ilk sıraya oturan haberin ardından şarkıcının hayranları Gülşen hapisten ne zaman çıkacak? Hapiste kaç gün duracak? Cezası ne kadar? Şarkıcı Gülşen’in avukatı açıklama yaptı mı? araştırması yapmaya başladı…

Şarkıcı Gülşen sahne aldığı sırada bir kişi hakkında "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi. Sapıklığı oradan geliyor herhalde" ifadelerini kullanırken, bu görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı. İmam hatip dernekleri başta olmak üzere toplumun pek çok kesiminden Gülşen’in bu sözlerine tepki geldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın ardından Gülşen akşam saatlerinde Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevine getirildi. Peki, Gülşen hapisten ne zaman çıkacak? Hapiste kaç gün duracak? Cezası ne kadar? Şarkıcı Gülşen’in avukatı açıklama yaptı mı? İşte ayrıntılar…

Haberin Devamı

GÜLŞEN HAPİSTEN NE ZAMAN ÇIKACAK?

Gülşen’in avukatı Gökçe Kılıç Gülsaran, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda Gülşen'i ziyaret etti. Görüşmenin ardından açıklama yapan avukat Gülsaran, "Gülşen'in durumu gayet iyi. İlgilenen herkese teşekkür ediyor. Gayet güçlü. Kendisi açıklama metninde birilerini kırdıysam hepsinden özür dilerim dedi. Ben hukukçuyum bu neticenin böyle olmaması gerekiyor. Teknik takipler yapılıyor" dedi. 

Gülşen'in hapisten ne zaman çıkacağına dair ise henüz net bir açıklama yapılmadı.

GÜLŞEN’İN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Gülşen Çolakoğlu'nun Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde verdiği ifade ortaya çıktı. Gülşen ifadesinde, "Hatırladığım kadarıyla 30 Nisan 2022 tarihinde Ataşehir'de konserde bu konuşma geçmiştir. 25 yıllık sanatçıyım. Müzisyen çalışma arkadaşlarım var. Bu grupla birlikte konserlerde sahne alırım. Benim kadromda klavye müzisyeni olarak yer alan Miraç isimli arkadaşımın lakabı 'imamdır'. Ayrıca arkadaşlara kendi aramızda aptal, salak, sapık olarak şakalaşırız...

Haberin Devamı

Talihsizlik olarak bu iki kelime bir araya gelmiştir. Bu konuşma Miraç ile aramızda geçen bir konuşmadır. Ben orkestrama hitaben, 'Beni seyircilerimin arasında omuzlarınızda taşıyın demem üzerine' bana orkestra arasından 'Seni imam taşısın' şeklinde cevap gelince bahse konu konuşma Miraç'la aramızda geçmiştir. Bu konuşma konsere katılanlara ya da medyaya hitaben yaptığım bir konuşma değildir. Ben ülkesini seven, fırsat eşitliğine inanan, kimseyi ayırıp örselemeyen bir sanatçıyım. Bu kısa görüntü aylar sonra kim tarafından ne amaçla servis edildi bilemiyorum. Ancak provokatif amaçlı servis edildiğini düşünüyorum" dedi.

"İmam Hatiplileri kötülemek, onlara hakaret etmek amacıyla konuşma yapmadığını" belirten Gülşen, "Ülkenin tüm değerlerine ve hassasiyetlerine saygım sonsuzdur. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Yaşanan olayı zamansız bir yerde gerçekleşmesi talihsizliktir...

Memleketimin bütünlüğünü, din, dil, ırk hiçbir şekilde kategorize etmeden ülkenin bütünlüğünü ve refahını görmek için mücadele ediyorum. En yakın arkadaşımla yaptığım esprinin insanları kışkırtıcı bir şekilde yorumlanmasını kabul etmiyorum. Şakalaşmanın herhangi bir gruba yönelik nefret içerikli olarak algılanması beni çok üzmüştür. Suç işleme kastım yoktur" diye konuştu.

Haberin Devamı