Magazin Şarkıcı Gülşen hapisten çıktı mı? Neden hapse girdi? İmam hatiplilere ne dedi? Gülşen olayında son durum ne?

Şarkıcı Gülşen hapisten çıktı mı? Neden hapse girdi? İmam hatiplilere ne dedi? Gülşen olayında son durum ne?

Paylaş
Şarkıcı Gülşen hapisten çıktı mı? Neden hapse girdi? İmam hatiplilere ne dedi? Gülşen olayında son durum ne?

Gülşen olayında açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz nisan ayında bir konseri sırasında imam hatipliler için sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında soruşturma açılan Gülşen, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan tutuklanarak 25 Ağustos akşamı cezaevine girmişti. Peki, Gülşen olayında son durum ne? Şarkıcı Gülşen hapisten çıktı mı? Neden hapse girdi? İmam hatiplilere ne dedi? İşte detaylar…

Gülşen olayı kamuoyunun yakından takip ettiği konular arasında yer alıyor. Bir yandan şarkıcıyı protestolar devam ederken diğer yanan destek paylaşımları yapılıyor. Şarkıcı Gülşen hakkında açılan soruşturmanın ardından Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevine getirilmişti. Pek çok kişi ise şimdi Şarkıcı Gülşen hapisten çıktı mı? Neden hapse girdi? İmam hatiplilere ne dedi? Gülşen olayında son durum ne? araştırması yapıyor.

Haberin Devamı

GÜLŞEN NEDEN HAPSE GİRDİ?

Şarkıcı Gülşen geçtiğimiz Nisan ayında sahne aldığı sırada bir kişi hakkında "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi. Sapıklığı oradan geliyor herhalde" ifadelerini kullanırken, bu görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı. İmam hatip dernekleri başta olmak üzere toplumun pek çok kesiminden Gülşen’in bu sözlerine tepki geldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın ardından Gülşen akşam saatlerinde Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevine getirildi.

ŞARKICI GÜLŞEN HAPİSTEN ÇIKTI MI?

Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçlamasıyla tutuklanan Gülşen’in avukatları nöbetçi İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’ne başvurarak tutukluluğa itiraz etti.

Gülşen’in avukatı Emek Emre dün saat 17.00 sıralarında İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek itiraz dilekçesini sundu. Dilekçede "Yaman bir çelişki ile Gülşen, üzerine atılı suçun faili değil, mağduru haline gelmiştir. "

Haberin Devamı

"Alenen halkın kin ve nefretine maruz bırakılan Gülşen, sayısız tehdit ve hakaretlerin mağduru olmuştur. Sözde eylemin üzerinden 4 ay gibi bir süre geçmiş olmasına ve müvekkilin özür dilemiş olmasına rağmen olağanüstü bir usule tabi tutulup, koşulları olmadığı halde tutuklanması kamuoyunda büyük bir tepki ile karşılanmış, 5 yaşındaki evladından koparılarak cezaevine konulması kamu vicdanını rahatsız etmiştir" denildi.

GÜLŞEN OLAYINDA SON DURUM NE? 

Mahkeme Gülşen'in tutukluğu için yapılan itirazı kabul ederek serbest bırakılmasına karar verdi

Şarkıcı Gülşen'in, ev hapsine karar verilerek tahliyesine karar verildiği öğrenildi.

CNN Türk muhabiri Ceylan Sever son dakika gelişmelerini aktardı. Sever'in değerlendirmeleri şöyle: 

Asliye Ceza Mahkemesi karar verdi ve Gülşen Çolakoğlu'nun tahliye olmasına hükmetti. Geçtiğimiz cuma günü tutuklanmasına yönelik itirazlarını avukatları itiraz dilekçesini sunmuşlardı.Cuma gününden bu yanan bu itiraz değerlendirme aşamasındaydı. Asliye Ceza Mahkemesi'ne hem ihtar dilekçesi hem de savcılığın söz konusu olaya ilişkin soruşturma dosyası Asliye Ceza hakiminin önüne geldi ve hakim dosyayı inceledi. Hakim, mahkemede Gülşen Çolakoğlu'nun tahliyesine hükmetti.

Öte yandan Gülşen’in tutuklu olduğu Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne sabah saatlerinde gelen ağabeyi Özden Bayraktar, ellerinde tatlı paketleriyle girdiği cezaevinde yaklaşık bir saat kaldı. DHA muhabirinin sorusuna cevap veren ağabeyi, kardeşinin çok iyi durumda olduğunu ifade etti. Bayraktar, kardeşiyle ilgili "Bomba gibi" yorumu yaparken, kaldığı koğuşla ilgili soruya eliyle işaret ederek "Tek kişilik" dedi. Edinilen bilgiye göre Bayraktar'ın savcıdan görüşme izni alamadığı için Gülşen'le bir araya gelemediği öğrenildi. Daha sonra izin almak için Bakırköy Adliyesine giden Özden Bayraktar, Ozan Çolakoğlu ile tekrar cezaevine geldi.

Haberin Devamı