Magazin Mucize bekliyoruz

Mucize bekliyoruz

Paylaş
Mucize bekliyoruz

Akciğer kanserine yakalanan Berkant için doktorlar yapılabilecek bir şey kalmadığını ailesine açıkladı. Dün tedavi gördüğü hastaneden evine götürülen sanatçının eşi Akgürgen, “Mucize bekliyoruz” dedi

Akciğer kanserine yakalandığı ortaya çıkan ünlü müzik adamı Berkant (74), dün tedavi gördüğü hastaneden evine götürüldü. Son dönemde yaşadığı nefes darlığı ve diğer sağlık sorunları nedeniyle hiçbir konserine çıkamayan Berkant’a yapılan kontrollerde kanser teşhisi konuldu. Bir süredir Koşuyolu Devlet Hastanesi’nde tedavi gördüğü ortaya çıkan Berkant, dün itibariyle evine gönderildi.
Doktorlar artık ünlü sanatçı için yapılabilecek bir şey kalmadığını ailesine bildirdi. “Samanyolu” şarkısıyla hafızalarda yer eden Berkant’ın eşi Engin Akgürgen, “Sinirlerim çok bozuk, konuşacak durumda değilim. Eşim rahatsızlığını bilmiyor. Gazeteleri okumasın diye saklıyoruz. Selçuk Ural ve Baha Boduroğlu sağolsunlar yakın arkadaşları olarak koşturuyorlar. Eşime kemoterapi yapılamıyor, çünkü bağışıklığı çok düşük. Çok kötüyüm, Allah’tan bir mucize bekliyoruz” dedi.

“İş işten çoktan geçti”
Sanatçının sağlık durumunu önce twitter’dan duyuran Selçuk Ural ise Berkant için dün itibariyle devlet yetkililerinin seferber olduğunu ancak çok gecikildiğini belirtti. Ural, “Berkant abi son dönemde hiçbir konsere gelemiyordu. Vücudu iflas etmişti. Kalbi duruyordu. Şimdi kanser tüm vücudunu sarmış. Şu an Berkant abi evinde... Artık doktorların yapabileceği bir şey yok. Bu yüzden kemoterapi yapılamıyor. Ancak cenabı Allah yaparsa bir şey yapacak. Hastalığını morale ihtiyacı olduğu için kendisinden saklıyoruz. Kültür Bakanlığı ve Başbakan’a çağrıda bulundum. Onlar da aradılar ve ‘Ne gerekiyorsa yapalım’ diyorlar ama iş işten çoktan geçti. Artık evinde ve biz de Allah’a dua ederek bekleyeceğiz. Yetkililerinden isteğimiz, kapısında acil bir durum için özel bir ambulansın bekletilmesi” şeklinde konuştu.
Rahatsızlığı öncesi Berkant’la sahneye çıkan Semiha Yankı ise, “Berkant abi için geç kalındı. Daha önce çok iyi bir tedavi uygulanması gerekiyordu. Devletin önemli sanatçılarına milletvekilleri gibi özel pasaport vermesi gerek. Bu memleketin sanatçısı bu halde mi olmalı?” diye konuştu.
Berkant’ın Serpil Örümcer’den olan kızı Fulya Akgürgen de, görüşmediği babasının durumunu öğrenince “Beni görmek isterse yanına gitmeyi çok isterim” dedi.

Haberin Devamı

Hurriyet