Pazar Postası 7 adımda ışıltılı cilt
Paylaş
7 adımda ışıltılı cilt

Güzel ve sağlıklı bir cilt, iyi bir temizleyici ve nemlendiriciden çok daha fazlasını gerektirir. Kozmetiklerin dışında yaşam tarzınıza da dikkat etmek şart. İşte, cildinizin ışıltısını korumak için yapmanız gerekenler...

 

BESLENME

Haberin Devamı

-Çevre kirliliğinin oluşturduğu serbest radikalleri ortadan kaldırmaya yarayan antioksidanlar en çok kırmızı yeşil ve turuncu renkli meyve ve sebzelerde boldur. Bunların kızartılmadan, aşırı haşlanmadan tüketilmesi, posa ve vitamin desteği yapar; cildin canlı ve parlak görünmesini sağlar.

-Fast food tarzı, kızartılmış, doymuş yağ oranı yüksek gıdalar ve alkollü içecekleri tüketmek doğru değil.

-Özellikle sardalya, alabalık ve ton balığı gibi yağlı balıkları haftada iki kez yemek doğrudur. Çok tatlı ve nişastalı besinler- beyaz ekmek, bisküvi, kremalı pasta- insülin dengesini bozup, kollajen liflerini dağınık hale getirir. Bu da cildin destek dokusunun gevşeyip sarkması anlamına gelir.

-Tatlı gıdalar alerjik tepkimeleri kolaylaştırır.

Haberin Devamı

-Kahve ve alkol tüketilmesi; cildin susuz kalmasına, kurumasına, göz altı torbaları oluşmasına ve morarmalara neden olur.

GÜNEŞ

-Güneşten korunmak, faydalanırken yanmadan bronzlaşmayı bilmek önemlidir. Özellikle öğle saatlerinde güneşe çıkmamak, doğru güneş koruyucu kullanmak, uzun saatler boyu güneşlenmek yerine; her gün yavaş yavaş güneşten faydalanmak zarar görmemizi engelleyecektir.

-Güneşe çıkılacağı zamanlarda bol bol renkli meyvelerden tüketmek cilde destek verir.

-Ayrıca güneş altında parfüm sürmemek lekelerden korunmak için doğru bir yaklaşımdır.

EGZERSİZ

-Düzenli egzersiz yapılması sağlıklı kan dolaşımı, açık damarlar ve iyi beslenen, toksik maddelerden arınan cilt demektir.

-Egzersizin yirminci dakikasından sonra mutluluk hormonu endorfin salınır. Açık havada yapılan düzenli ve sürekli egzersiz, cilt renginizi güzelleştirir; cildinize parlaklık ve ışıltı kazandırır.

UYKU

-Günde en az sekiz saat ve derin uyku cilt güzelliğiniz için son derece önemlidir. Cildiniz uyku sırasında salınan hormonlarla kendini tamir eder. Yapılanmasını düzenler ve yenilenir. Kısa ve düzensiz uykular, alkol veya uyku ilaçları alınması uyku kalitesini bozar. Cildin güzelliği olumsuz etkilenir.

STRES

-Mutluluk her zaman çekicilik ve ışıltı verir. Gülümsemeyi, kahkaha atacak olayları yakalamayı bilmek, hayatın olumlu yanlarını görmeyi başarmak, dostlarla ve sevdiklerimizle birlikte olmak stresi azaltır. Stres bize sadece kırışıklık, gri- sarı bir cilt verir. Mutlu olmayı bilmek önemlidir.

Haberin Devamı

SİGARA

-Sigaranın ve dumanının içerdiği toksik maddeler hem bağ dokusunun bozulmasına hem de cildin rengini kaybetmesine neden olur; kırışıklık ve leke oluşumunu hızlandırır. Sigara kullanmamak ve içilen ortamlardan uzak durmak sağlıklı bir cilt için gereklidir.

BAKIM

-Bol su içmek, sudan her şekilde faydalanmak önemlidir. 60 kilo civarında bir erişkinin yaklaşık olarak 1,5-2 litre civarında su içmesi gerekir. Su, dolaşımı destekler, alınan besinlerin özümsenmesi için gereklidir. Aynı şekilde zararlı maddelerin atılması için suya ihtiyaç vardır.

-Spa merkezlerinde, hamamlarda, termal tesislerde banyolar veya masajlarla sudan faydalanmak cilde bakım yapacaktır. Ayda bir kese yapmak ciltteki ölü hücreleri uzaklaştırır.

-Cildin temizlenmesi için en doğru ve en basit yol; su kullanmaktır. Kuru ve yağlı ciltler için uygun olan sabun veya temizleyicileri suyla kullanmak en basit ve temel temizliktir. Temizlik, sağlıklı cildin en önemli gereğidir.

Haberin Devamı

Güzelleştiren formüller

Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Zerrin Baysal’dan özel reçeteler:

Parlak bir cilt için

-7-8 damla sirke, 1 çorba kaşığı badem yağı ve 1 çay kaşığı sütü karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı 1 hafta boyunca her gece yüzünüze sürün. Karışım cildinizde kuruduktan sonra yüzünüzü yıkayın.

-2 tatlı kaşığı pak maya, 2 tatlı kaşığı badem yağı ve 2-3 damla sirkeyi çamur kıvamına getirin. Yüzünüze sürün. Kuruyup çatlayınca yüzünüzü ılık suyla yıkayın.

-1 çorba kaşığı bal, 1 elma ve 1 muzu mikserden geçirdikten sonra yüzünüze sürün. 15 -20 dakika sonra yüzünüzü yıkayın. Bu karışım yüzde canlılık, lifting etkisi yaratır.

Lekelere bu maskeyle veda

1 çorba kaşığı yoğurt suyu, 2 çorba kaşığı yulaf ya da arpa ezmesini 4-5 damla limon suyuyla karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı lekeli cilt üzerinde 15-20 dakika bekletin. Daha sonra suyla durulayın.

Haberin Devamı

(14.07.2013 tarihli Karnaval'dan alınmıştır.)