Pazar Postası Alaçatı'da Peru ve Meksika esintisi
Paylaş
Alaçatı'da Peru ve Meksika esintisi

Gastronomiye meraklı, yemeyi içmeyi seven iş insanı Davut Çar’ın geçen yaz sonu Alaçatı’da açtığı ‘Isla’ (İspanyolcada ‘ada’ anlamına geliyor) henüz keşfedilemeden sezon sona ermişti.

Sınır servileri, badem ağaçları, cocos, dev starliçe, muz ağacı, bambu, Akdeniz palmiyesi, dev yuka, hurma ağaçları ve 70’e yakın farklı tropik çalıyla amazon ormanına çevrilen mekanın işletmesini Tektekçi ve Korto gibi birçok ekol olmuş markanın kurucusu Berti Palambo yapıyor. Tropik güzellikler içinde orman ferahlığı yaşatan Isla’nın ortasında yer alan, birbirinin içine geçmiş 9 bağlantılı barı, Sanskritçede ‘nefes’ anlamına gelen logodan esinlenerek tasarlanmış. Misafirlerine nefese saygı duruşunu sunan barın kokteylleri olağanüstü.

Haberin Devamı

HARİKA MÜZİK ÇILGIN EĞLENCE

Yemek sonuna doğru, saat 23.00 gibi ünlü DJ’lerin özenle seçtikleri; Latin house, Afro house, disco, nu disco müziğin sesi yavaş yavaş yükseliyor. Mekan bir anda 500 – 600 kişinin dans edip eğlendiği harika bir kulübe dönüşüyor. Kendinizi Miami, Tulum, Cancun, Ibiza ve Mikonos’un çılgın eğlencelerinde hissetmek istiyorsanız Isla tam aradığınız yer.

DENİZ MAHSULLERİ

Mekanı görünce, yemek ve serviste beklentinizi en üst seviyede tutuyorsunuz. Pırıl pırıl gençlerden oluşan profesyonel ekip bu beklentinizi boşa çıkarmıyor. Şef, mutfağına yörenin doğal ürünlerinden başka hiçbir ürün sokmuyor. Günlük deniz ürünlerinden oluşan leziz yemekleri Peru ve Meksika tarzı dokunuşlarla hazırlayıp sunuyor. Tabak sunumları gözlere, lezzeti de damaklara ziyafet çeken türden. Menüde deniz mahsulleri ağırlıklı. Alaska kral yengeci, özel havuzlarda muhafaza edilen taze istiridyeler, deniz kereviti, langusta, mavi kuyruk, kral ve kırmızı karides bunlardan bazıları.

Haberin Devamı