Pazar Postası Alaçatı'nın mihenk taşı: North Pier’s Avlu
Paylaş
Alaçatı'nın mihenk taşı: North Pier’s Avlu

İzmir’in gözdesi North Pier’s Konak Pier ve Pier’s Brasserie’nin sahipleri Betül – Sefa Altaş’ın Alaçatı’da açtığı North Pier’s Avlu, son günlerde herkesin dilinde. Durur muyum? Hemen soluğu süs bitkileri, çiçek ve zeytin ağaçlarıyla bezeli ferahlatıcı mekanda aldım. Alaçatı’nın kalabalığından ve karmaşasından sıyrılıp mekana adım atar atmaz bir anda kendimi ıssız, sakin tropik bir adada zannettim.

TROPİK KOKTEYLLER

Haberin Devamı

Mekana 20.30 civarlarında gidip barlardan birine oturun, çok özel kokteyllerin tadına bakın. Masanıza geçince eğitimli ve son derece kibar garsonlar size yemek ve içecekler hakkında bilgiler verecek. Çünkü menüde yok yok. Genişletilmiş Akdeniz mutfağı yemekleri ve canlı kabuklu deniz mahsulleri enfes. Dilerseniz seçiminizi Japon mutfağından yana da yapabilirsiniz. Ya da ‘Chef’s Table’ deneyimi yaşamak için geçin açık mutfağa, şef, siparişlerinizi gözünüzün önünde hazırlayıp servis etsin.

Daha da fazlasını istiyorsanız şef, flambe arabasıyla masanıza gelip, siparişlerinizi tavada alkolle alevlendirerek hazırlayıp görsel şov eşliğinde servis etsin. İşletmenin kavında Fransız, İtalyan, Şili, Arjantin, Alman ve Anadolu’da üretilen her damağa hitap edecek yelpazede şaraplar var. DJ’ler rahat rahat sohbet edip yemek yiyebilesiniz diye 22.30’a kadar dinlendirici müzikler çalıyor. Sonrasında da parküsyon ve saksafonlar eşliğinde en popüler şarkıları çalmaya başlıyorlar. İşte o an herkes masalardan kalkıp dans etmeye başlıyor. Eğlence gece 02.00’ye kadar sürüp gidiyor.

Haberin Devamı

YEMEK ÖNERİLERİM

Bruschetta Gorgonzola, Bruschetta Ricotta Çilek, Çıtır Somon Topu, Enginarlı Kuşkonmaz Salatası, Narenciye Soslu Levrek, Yeşilçaylı Ege Otlu Dil Balığı, Denver Steak, Deniz Tuzlu Çikolata Mascarpone Kreması ve Alaçatı limonuyla yapılan Limon Sorbe.