Pazar Postası Bu yaz Bodrum'da yine kumsalda yine barlarda...
Paylaş
Bu yaz Bodrum'da yine kumsalda yine barlarda...

Bodrum hem kafa dinlemek isteyenler hem de eğlenceyi sonuna kadar yaşamak isteyenler için en ideal tatil yeri. Ben de geçen hafta soluğu Bodrum'da aldım. 'Ne var ne yok?' demeye İstanbul'un elitlerinin gözdesi Türkbükü'nden başladım

AHMET CUMALI

Haberin Devamı

Bazı yerler kapanmış, yeni yerler açılmış. Kısacası Bodrum yenilenmiş. Hadi birlikte dolaşalım. Dilimizde Sefarad Grubu’nun şarkısı: ... Şimdi tam zamanı topla eşyaları/ Güneş bizi bekler yine Bodrum’da/ Bu yaz Bodrum’da/ Yine kumsalda/ Yine barlarda/ Yine seninim...

Türkbükü’nde ‘beach’lerden denize girilen iskelelerin bir kısmı kaldırılmış. Kalan iskeleler de küçüldükçe küçülmüş. Chocolate, Lola Beach kapanmış. Koyda birçok mekan bomboş duruyor. Maça Kızı’nda ve Havana’da akşam üzeri partileri kaldığı yerden devam ediyor. Türkbükü’ndeki Ship A Hoy’un sahipleri Zafer Tarlan ile Cemal Yarar, yandaki Mavi Otel’i alarak çok büyük bir eğlence merkezi yaratmışlar. Mavi Otel’in beach bölümü çok şık olmuş. Sürat teknelerinin ve jet skilerin yaklaşmaları özel dubalarla engellenmiş.

Haberin Devamı

Bu arada sabaha kadar eğlenmek isteyenler için bir de kapalı gece kulübü kondurmuşlar. Yılların DJ’yi Metin Cansaray ile artık eğlencenin doruğuna ulaşmak mümkün burada. İşletmeci Cemal Yarar ve Sorumlu Müdür Ecevit Yılan Ship A Hoy menüsüne eklemeler yapmış. Mutfak Şefi Kadri Kanat, ‘Gemici usulü levrek ile Çökertme Kebabı’nı ve çıtır kabak tatlısını öneriyor. Bu yıl Kuum Otel ünlü işletmeci Metin Fadıllıoğlu’na emanet. Metin Fadılloğlu Kuum Otel’e el atınca her şey değişmiş. Bir lounge, beach ve kapalı gece kulübü yapmış. Metin Fadıllıoğlu farkını ortaya koymuş.

Yemekler bir harika. Şef Mert Burçay Şeran, Köfte 29, Deniz Mahsülleri Kovası’nı öneriyor. Taş fırın’da yapılan pideleri de mutlaka deneyin. Burada bu yaz en sevilen kokteyl ise Strawberry Cheesecake Martini. Havana Beach bu sene de müdavimlerinin uğrak yeri. Eğlence için her zamanki gibi sınır tanınmıyor burada. Havana’nın Balık Restaurant’ına mutlaka uğrayın. Başında senelerin ustası Garo Nişan var. Her müşteri ile bizzat kendisi ilgileniyor. Atılay Beytorun’un sahibi olduğu Atılay Balık, sosyetenin gözde adresi. Yemekler her zaman harika, manzara müthiş, fiyatlar da makul. Her şeyin tazesi ve güzeli buradadır.

Çünkü Atılay Abi her sabah erkenden kalkar, balık haline giderek en güzel balığı önce o seçer. Sosyetenin buraya merakı boşuna değil! Atılay bir de butik oteli vardır. Denize sıfır, kaliteli ve ucuzdur. Aklınızda bulunsun... Türkbükü’nde mantı, çiğ börek, gözleme tek bir yerde yenir ‘Hoca’nın Yeri’. Köy kahvaltısı ve menemeni çok ünlüdür. Her şey temiz ve lezizdir. Bir de Mıstık adında yeni bir kebapçı açılmış. Çorbaları mükemmel, kebapların tarifi mümkün değil. Sırf bu lezzet için Bodrum’a gidilir.

Haberin Devamı

Bodrum’un içinde eğlence gırla...

Türkbükü’nden çıkıp Bodrum’un merkezine gidelim biraz da. Orada da birçok yeni yer açılmış. Özellikle Vittoria Club’ın ambiyansını çok sevdim. İşletmecisi Tekin Bilgi ile Sabri Alaca işi biliyor! Vittoria Club’a kesinlikle damsız giremezsiniz uyarayım. Eğer üzerinizde uygun kıyafet yoksa yine kapıdan dönersiniz. Vittoria’da içmeniz gereken yaz kokteylerini hemen söyleyeyim; Havana 7 Years White Ice ve Havana 3 Years Anejo Mojito. Senelerin Fink Kulüb’ü ise hep aynı. Duvarın üstünde yine kızlar oynuyor. Eğlence gırla. Bodrum barlar sokağını bilmeyen yoktur; işte o sokakta ilerliyorum. Senelerdir bildiğimiz Han Bar el değiştirmiş.

Haberin Devamı

New-Old Club olmuş. Yemek için Marina’nın karşısında Sünger Pizza var. Pizzaları ve Çökertme Kebabı nefis. Ben pizza yedim ve yola devam ettim... İstanbul gece hayatının başarılı işletmecilerinden Şeniz Bengüer, yakın arkadaşı Seda Ezginer’le birlikte Bodrum’da ‘Barbeast’ adlı bir mekan açmış. Bodrum’un merkezindeki gizli bir bahçede hizmet veren ‘Barbeast’de Akdeniz mutfağından lezzetler sunuluyor. Müzikler DJ Bora Uzer’e emanet. Ama yaz boyunca Murat Uncuoğlu gibi ünlü DJ’ler de konuk olacakmış. Geçtiğimiz yıl Türkbükü’nden Bodrum Merkeze transfer olan Bianca’da bu yazın çok daha eğlenceli geçeceği belli.

Türkiye’nin ilk eğlence otelinin sahilinde hizmet veren Bianca Beach’in işletmecisi Emre Ergani. Bianca Beach’te bu yaz Cenk Eren’in sahibi olduğu ‘My Pavyon’ ve ‘Piyasa’ var. Her ikisinin genel müdürü Ayşen Aksu her şeyle bizzat ilgileniyor. ‘Levendiz Meyhanesi’ de Bianca’da hizmet veriyor. Bu yaz Bianca’nın hemen yan tarafındaki yeni bir konser alanı var. Bodrum Arena’da yaz boyunca ünlü sanatçılar sahneye çıkacak. İlk konser 2 Temmuz’da Serdar Ortaç’ın. Bianca Tel: (0252) 316 61 05.

Haberin Devamı

Kalabalıktan uzak bir tatil için...

Hadi Yalıkavak’a geçelim artık. Kalabalıktan uzakta dinlenmek isteyenler için Delta Beach Resort Otel çok cazip. Açık ve kapalı yüzme havuzları, aquaparkı, iskelesi, ahşap güneşlenme alanları ve kumsalı ile ideal. Sakin bir tatil için Kempinski Hotel Barbaros Bay de birçok yenilik yapmış. En büyük yenilikler ise otelin içindeki lokantalarda yapılmış. Yeni nesil mutfağın öncüsü Paul Bocuse’un Fransa’daki enstitüsünde yetişen Executive Chef Ali Ronay tüm menüyü yenilemiş.

Otelin içindeki ‘Saigon Club’ta, Asya füzyon mutfağının ustası, otelin Londra’dan yeni transferi şef Michael, Tayland, Bali, Çin, Japon, Vietnam ve Endonezya mutfaklarının mistik tatlarını sunuyor. Bodrum’un en lezzetli İtalyanı ‘La Luce’ de, otelin Bangkok’ta keşfettiği İtalyan şef Alessandro ile benzersiz lezzetler sunuyor. Açık mutfak şovlarıyla hazırlanan yemeklerden en favoriler: ‘Ev Yapımı Levrek Ravioli’ ve ‘Izgara Fener Balığı’ mutlaka denenmeli. Özel şampanya kokteyli olan ‘Tromonto’ ise mutlaka yemekten önce, hava kararmadan yudumlanmalı. Bodrum Akyarlar’daki Club Manço bir zamanlar çok gözdeydi. Geçen yıl burayı genç işadamı Cemal Kuru satın aldı.

Tümüyle yenilenen otel bu yıl Camelot Boutique olarak kapılarını açtı. Otelin 80 odası ayrı dekore edilmiş. Odalar kendinizi bir sarayda hissetmenizi sağlıyor. Camelot odaları, dekorasyonu, muhteşem bahçe ve iskelesiyle tam not aldı. Sakin ve huzurlu bir tatil geçirmek isteyenler için önereceğim iyi bir adres de Torba Koyu’ndaki La Boutique Alkoçlar. Gülşah Erkoçlar ve eşi Ender Alkoçlar’ın 33 süit odadan oluşan bu butik oteli, yeşillikler ve çiçekler içinde. Plajı ise benzersiz. Balili masözlerin maharetli elleri ve yoga dersleri sizi daha çok rahatlatmak için.

Turgutreis-Kadıkalesi’nde bulunan ‘Deniz Ambarı’nın sahipleri Vedat Dokur ile Hasan Algan güzel dostluklar için bekliyor. Burada fener kavurma, ahtapot ızgara, krep içinde balık böreği, taze balık var. Ardından kızarmış dondurma ve fırında kabak tatlısı. Tatil sadece stresten uzaklaşmak ve dinlenmenin ötesinde yeni tatlar ve yeni insanlarla tanışmak demek değil mi ki?

(26.06.2011 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır.)