Pazar Postası Çok katmanlı kozmopolit yemekler
Paylaş
Çok katmanlı kozmopolit yemekler

Bugüne dek İstanbullulara birbirinden özel tatlar sunan Kaya Demirer, yeni bir projeye imza atıp Doğuş Yeme-İçme, Turizm ve Perakende Grubu’yla Taksim AKM’nin teras katında, ‘BİZ’ adında harika bir restoran açtı.

Mekanın hedefi, yüzlerce yıl çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan İstanbul’un kültürel çeşitliliğini yansıtmak, bu zenginliği tüm dünyaya tanıtmak ve bir arada yaşama kültürünü, gelenek ve ritüellerini birlikte kutlamak.

Haberin Devamı

ÜÇÜ BİR ARADA

Şehrin en yeni restoranını merak edip gitmek isterseniz AKM’nin meydana bakan ana kapısından değil, binanın arkasından giriş yapın. Kapının girişinde ‘BİZ İstanbul’ yazıyor. Asansörle teras katına ulaştığınızda sizi hayli geniş alana yayılmış Tabanlıoğlu Mimarlık imzasını taşıyan 270 derecelik muhteşem İstanbul manzarasına sahip bir mekan karşılayacak. Osmanlı saray mutfağının inceliklerine uzanan üç ayrı konseptte, şaşırtıcı ve bir o kadar da ferahlatıcı bu işletmeye hayran kalacağınızı garanti ederim. Girişteki bölümde ev yemeklerini, hemen yanındaki bar ve lounge bölümünde atıştırmalıklar ve sokak lezzetlerini, üçüncü bölümde de çok katmanlı, kozmopolit yemekleri Tarihi Yarımada manzarası eşliğinde tadabilirsiniz.

Haberin Devamı

TOLGA ATALAY İMZALI LEZZETLER

Menülerindeki lezzetleri ünlü şef Tolga Atalay hazırlıyor. Yemekler, İstanbul mutfağının orijinal reçetelerinden ilham alınarak modern tekniklerle yeniden yorumlanmış. Mutfağın olmazsa olmazı, mevsime en uygun ürünlerin kullanılması. Menüde yok, yok. Ermeni ustaların mezeleri, Rumların balık kültürü, Hristiyanların Noel ve Paskalya, Musevilerin Pesah ve Hanuka adetleri menüde yer alan lezzetler arasında. İstanbul’un eşsiz sokak lezzetleri, Türk ve Akdeniz mutfağının temel direği tencere yemekleri ve şehrin geçmişine, Bizans ve Osmanlı saraylarına uzanan mükellef sofraların en leziz yemekleri burada…