Pazar Postası Diyetsiz kilo vermenin 9 formülü
Paylaş
Diyetsiz kilo vermenin 9 formülü

Mükemml bir vücut için yapmanız gereken en önemli şey yeterli ve doğru beslenmek... Açlık yaşamadan, uzun uzadıya listeler olmadan hatta diyet yapmadan kilo vermenin püf noktaları var. Uzman Diyetisyen Serkan Tutar konu ile ilgili ipuçları verdi...

1- Düzenli uyuyun Düzenli uyku kilo vermenin temelidir. Yetersiz uyku saatleri ertesi gün vücudunuzda ödem birikmesine neden olur. Bu durumda tartı üstünde kilonuzu fazla görürsünüz. Ayrıca bilimsel çalışmalar, gece geç saatlere kadar oturan bireylerin daha fazla kalori aldığını ve daha kilolu olduğunu gösteriyor.

Haberin Devamı

2- Şekeri azaltın, mümkünse kesin Basit şekeri doğduğunuz andan itibaren vücudunuzun en büyük düşmanı olarak düşünebilirsiniz. Tüketmesi kesinlikle keyifli olan ama tüketim miktarı ve sıklığına her zaman dikkat etmek zorunda olduğunuz besindir. Şekeri tükettikçe vücudunuzun daha fazla istemeye başlayacağını unutmayın. Bu durum istenmeyen vücut şekline sahip olmanıza neden olacaktır. Eğer kilo vermek istiyorsanız ilk uzak durmanız gereken besinlerin başında şekerli besinler gelir.

3-Yeşil çay ve bol su için Yeşil çay, içeriğindeki kateşin ile metabolizmayı hızlandırır, bağışıklık sistemini güçlendirir. Yeşil çay bu etkisiyle kilo vermenize yardımcı olur. Su ise vücudunuza şişkinlik hissi veren ödemin dışarı atılması için temel içecektir. Aynı zamanda yağın vücuttan atılması için gereklidir. Günde 2-2.5 litre su içmeniz önemli.

Haberin Devamı

4- Yemekleri yavaş tüketin Yemek yerken ilk önce yemeğe başladığınız saate bakmalısınız. Ve yemeğinizi ortalama 20 dakikada tüketmelisiniz. Çünkü beynimizin tokluk hissini algılaması yaklaşık 20 dakika sürer. Tempolu yenilen büyük porsiyonlar yerine keyifle yenilen küçük porsiyonlar tokluk hissini yaşayarak masadan kalkmanızı sağlar.

5- Her gün çorba için Öğle veya akşam yemeklerinin birinde yemek öncesi çorba tercih edin. Lif içeriği yüksek sebze çorbaları veya klasik çorbalarımız olan tarhana, mercimek veya ezogelin çorbaları tokluk hissinizin daha çabuk olmasını sağlar. Özellikle uzun süre aç kaldıktan sonra yiyeceğiniz yemek öncesinde kesinlikle çorba tüketmeli, direkt ana yemekten başlamamalısınız. Çorbada en önemli husus ise hazır olmaması ve içerisindeki tuz miktarının çok yüksek seviyelerde olmamasıdır.

6- Akşam hafif yemekler tercih edin Özellikle akşam yemeklerinde sebze gibi hafif besinleri tercih etmeniz, diyet yapmasanız dahi kilo vermenize yardımcı olacaktır. Yağ içeriği yüksek, soslu yemekleri tercih etmek yerine su ve lif içeriği yüksek kalorisi düşük mevsime uygun sebzeleri tercih etmeniz kilo kayıpları yaşamanızı sağlayacaktır.

7- Tam tahıllıları seçin Makarna, pirinç ve ekmek çeşitlerinde kepekli olanları (kansızlık probleminiz yoksa) tercih edebilirsiniz. Ayrıca ekmekte tam buğday, tam çavdarlı alternatifler de yine tercih edilebilir. Bu şekilde hem daha az besin tüketimi yapmış olursunuz hem de daha uzun süre tokluk hissini yaşarsınız. Ayrıca bu tarz beslenme kolesterolü yüksek bireylerin kolesterol seviyelerinde zaman içerisinde düşmeler sağlar.

Haberin Devamı

8- Daha dar kıyafetler tercih edin Mümkünse bedeninizi hafif sıkan kıyafetler tercih etmelisiniz. Az da olsa kilo aldığınızda bunu hissetmeniz çok önemlidir. Bu şekilde psikolojik olarak rahatsızlık hissiyatı olacağından yediklerinize hemen dikkat etmeye başlarsınız. Her bedenden kıyafetiniz varsa bol olan kıyafetlerinizi ihtiyacı olan birilerine armağan edebilirsiniz.

9- Porsiyonları küçültün Porsiyon küçültmek kilo vermek için yapabileceğiniz en pratik adımdır. Ama bu hep söylenen “Yediklerinin yarısını ye, kilo verirsin” gibi sağlıksız bir kavramla karıştırılmamalı. Porsiyon küçültme tabağınızdaki sağlıksız olan besinleri çıkarma, ayrıca gün içerisinde tükettiğiniz abur cuburdan uzak durma anlamına gelmeli. Bu şekilde kilonuzun yavaş yavaş azaldığını göreceksiniz.

Haberin Devamı

Selülitsiz bacaklar için toksinlerden kurtulun

Prof. Dr. Dilek Demir Erol anlattı:

Her gün en az yarım saat tempolu yürüyüş yapın.

Günde en az 2 litre alkali kaynak suyu için.

Eczacınıza danışarak A, C ve E vitaminleriyle selenyum, çinko, betakaroten ve üzüm çekirdeği extraktlarını ağızdan destek olarak alın.

Tatlandırıcı, renklendirici, yapay şekerli her türlü gıdadan kaçının.

Abur cuburdan, margarin, katı yağlar ve hazır gıdalarda kullanılan yağlardan uzak durun.

Unlu, buğday kökenli gıdalardan uzak durun.

Muz, mango ve üzüm de içerdiği şeker nedeniyle selülitin oluşumunu kolaylaştırır, unutmayın.

Yeşil renkli sebzelerden bol bol tüketin.

Yağ deposu kuruyemişleri azaltın.

Alkolü günde 1 kadehle sınırlandırın.

Eczacınıza danışarak ödem giderici, karaciğer dostu detoks çaylarından yararlanın.

Yağ dokusunun azaltılmasında modern teknolojiden ve yeni tedavilerden yararlanın.

Haberin Devamı

SELÜLİTLE SAVAŞAN DETOKS ÇAYLARI

Karaciğer detoksu

2 bardak su,

1 dilim kabuklu elma,

1 dilim kabuklu limon,

1 adet kabuk tarçın,

3 adet karanfil,

4 adet tane karabiber,

1 yemek kaşığı yeşil çay,

1 tatlı kaşığı elma sirkesi (içerken ilave edilecek).

Malzemeleri kaynatın, demlendikten sonra için.

Ödem giderici çay

2 bardak su,

1 çay kaşığı zencefil,

Yarım limon kabuklu,

1 tatlı kaşığı ısırgan otu,

1 tatlı kaşığı yeşil çay,

1 tutam kiraz sapı,

1 tatlı kaşığı böğürtlen.

Malzemeleri kaynatın, demlendikten sonra için.