Pazar Postası Para, şans ve bolluk için 20.12.2012 sihirli tarih!
Paylaş
Para, şans ve bolluk için 20.12.2012 sihirli tarih!

'2011 para yılı' yazılı maillerdeki kehaneti astrolog ve numerologlara sorduk

Son günlerde pek çoğumuz şöyle bir mail aldı: “Bu yıl pek kolay görülmeyen tarihler yaşayacağız, 1/1/11, 1/11/11, 11/1/11, 11/11/11 olarak. Hepsi bu kadar değil tabii ki, doğum tarihinizin son iki rakamını alın, buna yaşınızı ekleyin, herkes için sonuç 111 olacaktır! Bu yıl para yılıdır.

Ayrıca ekim ayı içerisinde 5 cumartesi, 5 pazar ve 5 pazartesi yaşayacağız. Bu 823 yılda bir olan bir durumdur. Ve bu özel yıllar ‘para torbası’ yılı olarak değerlendirilmiş ve adlandırılmıştır.

Brezilyalı filozoflar tarafından tercüme edilen bu olay Çinli filozoflarca tanımlanan feng-shui’de izah edilmektedir. Ancak bunu çevrelerine yaymayan kişiler paraya ulaşamazlar”. Bu mail, birçoğunuza az da olsa umut verdi değil mi? Ucunda kısa yoldan ‘para’ kazanma umudu var ne de olsa... Peki ya gerçekte bütün bunları nasıl yorumlamamız gerekir? Bu mailde yazılı olanları ünlü astrologlara ve numerologlara sorduk...

“Parayı Boğalar ve Koçlar kazanacak!”

Su Karakuş, astrolog

Ekonomik krizin kimi ülkeleri iflasın eşiğine getirdiği 2011’de spam (çöp) mailler oluşturmak adına uydurulmuş. Maile güya filozofca yaklaşımlar eklenmiş. Adeta bir oyun. Örneğin gelecek yıl doğum tarihinizin son iki rakamına alacağınız yaşı eklediğinizde herkes için sonuç 112 olacak. Ve yıl 2012 olacak. Geçtiğimiz yıl aynı hesabı 110 olarak yaptık. 31 gün süren bir ayın ilk günü cuma ya da cumartesi veya pazar olursa elbette 5 hafta yaşanıyormuş yanılsaması olur. Bu basit matematiksel hesapları olağanüstüymüş gibi göstermek, anlamlandırmak giderek yalnızlaşan insanın hayatına anlam yükleme çabasından başka bir şey değildir.

Mars’ın Dünya’ya çok yakın geçeceğini ve gökyüzünde 2 ay varmış gibi görüneceğini anlatan mailler kaç kere düştü mail kutunuza? Şimdiye dek Mars’ı kaç kere bir Ay büyüklüğünde gözlemlediniz? Hiç! Bu tür e-postalar bilimsel olmaktan son derece uzaktır. Tek amacı e-posta adresi ele geçirmektir. Bu tür epostalara inanmak, yorumlamak, anlamlandırmaya çalışmak da yalnızlık duygusunu gidermekten başka bir şey değildir.

Uranüs-Satürn-Plüton savaşı gökyüzüne hakim iken ve ekonomik kriz devam ederken, liderler devrilirken “herkesin çok para kazanacağı” umudu saçmak çok da akılcı değil. Astroloji sayı oyunlarından daha fazla kanıtla çalışır. Jüpiter’e bakılırsa aralık ayından itibaren asıl parayı Boğalar ve yükselen burcu Boğa olanlar ile Koçlar kazanacak.

“Bilinçaltında pozitif bir alan yaratabilir”

Metin Kiraz, astrolog

Numaraların ortaya koyduğu trikler her zaman karşımıza çıkabilir. Artı ya da eksi getirisi olacak diye bir şey yok. Astrolojiyle de zaten hiçbir ilgisi olamaz. Ya da numaraların da bir anlamı olamaz. Ancak hayatımızda bazı numaralar tekrarlayabilir. Örneğin kendi hayatımı ele aldığımda 19 numarası hep karşımıza çıkar. Kızımın doğum tarihi 19’dur, kedimiz 19’unda doğdu. En son kızım Londra’ya giderken 19. koltuğa düştü. Buna senkronizasyon denir. Senkronizasyon Jung’un önemli tezlerinden biridir. Benzerlik yasasıyla çalışır. Bazı isimler, numaralar insanın hayatında tekrarlar. Ama dolaşan mailin bununla da alakası yok. Uydurma. Her sene böyle sayılar çıkarırlar. Geçtiğimiz senelerde de 2007’nin 7. ayında evlenelim uğurlu dediler. Hiç de şanslı bir tarih değildi. Nikahın olduğu o gün, o saat Mars’la ay kavuşum halinde olabilir, her an düğünde kavga bile çıkabilirdi. Mail yoluyla gönderilen bu tür mesajlarda ancak şu olabilir. Mailde yazılana çok inanılabilir, bilinçaltında da pozitif bir alan yaratılabilir. Bu da şans getirebilir.

“Geçmişteki tekrarlayan tarihler için de bu söylendi ama ne oldu?”

Yasemin Boran, astrolog

11.11.11 gibi değerlendirilen zamanlar o kadar önemli tarihler değil. Tıpkı 10.10.10 09.09.09 gibi geçen yıllarda da rastladığımız tarihler gibi. Geçmişi inceleyin ve 08.08.08, 09. 09. 09, 10.10.10 günleri akılda kalan ne olmuş? Ayrıca bahsi geçen tarihlerde 2011’in başındaki 20 atılıyor. Rakamların titreşimi, enerjisi vardır. Dolayısıyla 2011’in tek başına bir sayı değeri ve titreşimi vardır. Örneğin tarih 10.10.1010, 11.11.1111 olsaydı o zaman etkileyici olurdu. O zaman yorumlamaya değerdi.

Astrolojik olarak hiçbir değeri yok bu tarihlerin. Ayrıca her sene bazı aylar 5 hafta çeker. 5 cumartesi de olabilir, 5 salı da olabilir, çarşamba da olur. Yaş hesabına gelince... 2012’de de 112 çıkacak. Rakamlarla oynamaya başladığınızda her şey çıkabilir. Tesadüfi bir sonuca varabilirsiniz. Önemli olan doğru yorumlamak, doğru bilgiye sahip olmak. Bu sayıların astrolojik olarak hiçbir değeri yok. Para, şans, bolluk için önümüzde çok daha önemli bir tarih var; o da 20.12.2012! Bu tarihe şimdiden hazırlanılsa çok iyi olacak. Türkiye için de 2012 yılı çok önemli. Uluslararası platformda söz sahibi ülke biz olacağız. Süreç sancılı geçse de doğru yönetildiği takdirde çok iyi yerlere gelecek ülkemiz. Bu açıdan bereketli bir yıl olacak.

"Olumlu enerji veriyor"

Burçin Alpacar, numerolog

Numeroloji bir sayı bilimidir ve evrenin işleyişini sayılarla yorumlayabiliriz. Belli tarihlerin sayı enerjisi yüksektir, doğru. Ama maildeki ‘para yılı’ yorumu gerçeklikten uzak. Numerolojide bu sayıların anlamı var ama para yılı gibi bir anlamı yok. Verilen tarihlerin negatif veya pozitif bir etkisi var diyemeyiz. Sayıların herkesin hayatındaki yeri, olaylara etkisi farklı. Bu konu o kadar geniş ki, sayılarla bu kadar basit bir açıklama yapılmamalı. Para hayatımızda olmadan önce benzer yılların çıkarımları neydi?

Bu yıl para yılı ise; iflasını veren şirketleri veya geçim sıkıntısı olan kişileri nasıl açıklıyoruz? Bolluk ve bereket yalnızca maddi değerleri değil, manevi değerleri de kapsar. Evrenin matematiksel düzeni var. Ama 5 cumartesi, 5 pazar olmasının da anlamı yok. Doğum tarihinizi hesapladığınızda da 111’i bulabilirsiniz. Henüz ben bunun alt açılımına ulaşamadım. Bu yüzeysel yaklaşımları doğru bulmuyorum. Fakat pozitif bakış açısı ile, ulaştığı kişilere olumlu bir enerji ve umut veriyor olmasından dolayı reddetmiyorum.

(18.09.2011 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır.)

2

Haberin Devamı