Pazar Postası 'Sevişememenin' mizahını yaptık'
Paylaş
'Sevişememenin' mizahını yaptık'

Başrollerini Tuba Ünsal ve Rıza Kocaoğlu'nun paylaştığı, arkadaşlığın aşka dönüşüp dönüşemeyeceğini sorgulayan film 'Dünyanın En Güzel Kokusu' vizyona girdi. Filmi izlediğimde hikaye bana da çok tanıdık geldi. “Meğerse çevremizde önce arkadaş sonra sevgili olan ne çok çift varmış” diyen Tuba Ünsal ve Rıza Kocaoğlu'yla Ortaköy House Cafe'de buluştuk. Aşkı, arkadaşlığı ve yeni filmlerini konuştuk

RÖPORTAJ: Elçin CAN GÜRBÜZER

Haberin Devamı

TUBA ÜNSAL

Filmin hikayesi çok ilginç.

Çok tatlı, çok gerçek bir hikaye aktardık. İki iyi arkadaş birbirine aşk oluyor. Film vizyona girince anladık ki çevremizde önce arkadaş sonra sevgili olan ne çok çift varmış!

Zorunluluktan mı sevgili oluyorlar?

Hayır. Aralarında hep ‘şu yaşa geldiğimizde bekarsak evlenip çocuk yapalım’ diye bir diyalog geçmiş. Derya’nın kafasını çelen de Hakan. İlk başta anlaşmayla başlayıp sonra birbirlerine aşık oluyorlar. Sonu süpriz olsun.

Derya nasıl bir karakter?

Reklamcı maskülen bir karakter. Kadın erkek ilişkilerine çok kafası basmıyor. Mantıklı bir kız. En yakın arkadaşıyla girdiği macerada değişiyor. Aşkı keşfediyor.

Siz bu filmde müzikte de varsınız...

Mert Tünay’ın filmimiz için yaptığı ‘İstanbul’un En Güzel Gözleri’nde vokal yaptım. Kenan Doğulu, TNK ve Mehmet Erdem’in çok güzel şarkıları var. Hatta Mehmet Erdem konuk oyuncu da oldu.

Haberin Devamı

Filmde öpüşme/sevişme sahneniz çok az. Bir aşk filmi için garip değil mi?

Bu film aslında ‘öpüşememenin’ ve ‘sevişememenin’ mizahını yapıyor. Türk sinemasında yapılmış en anti romantik sevişme sahnesini biz çektik. Ayrıca en komik sahnemiz. Biz aslında bir modern zaman masalı çektik.

Peki, siz aşkı nasıl yaşarsınız?

İlişkide arkadaşlık çok önemli. Arkadaşlık üstüne bir de aşk eklenince harika oluyor. Arkadaşlıktan dönen aşklar daha samimi. Yaş aldıkça, çocuklarınız oldukça aşk başka bir pozisyon alıyor. Benim için emek vermek, saygılı olmak ve iletişimi sağlam temellere oturtmak çok önemli.

Dünyanın en güzel kokusu sizin için ne?

Çocuklarımın kokusu!

Filmde kızınız Sare de oynamış. Kameraları sevdi mi?

Seti ziyarete gelmişti. Filmde oynadığının farkında değildi. Çok eğlendi.

Yeni dizi projeniz var mı?

Bu filmi atlatalım, yeni bir dizi projemiz olacak. Hatta belki gene Rıza ile oynarız. Her sezon illaki ekranda olmak istemiyorum.

Oyuncu koçunuz var mı?

En son dizi projemde İlker Kaleli’den çok yardım aldım. Aliye Uzunatağan ile çalıştım. Biriyle çalışmak her zaman faydalı.

Bergüzar Korel “Türkiye’deki bütün kadın oyuncular Tuba Ünsal’ı izlesinler” dedi. Nasıl hissettiniz?

Haberin Devamı

Bergüzar benim çok eski ve çok sevdiğim bir arkadaşım. Kariyerimizin başında beraberdik, onların evinde kaldım. Babası rahmetli Tanju Korel sayesinde İstanbul’a taşındım. Bergüzar çok sağlam bir eleştirmendir, hiç lafını sakınmaz, o yüzden arkadaşlık bir yana bu kadar güzel anlatması beni çok mutlu etti.

Sosyal medyadaki kötü eleştiriler sizi nasıl etkiliyor?

Biz zaten kendi hayatımızı sosyal medyaya açarak, insanlara da eleştirme hakkını veriyoruz. Birkaç milyonluk profiliniz varsa, 5-10 kişinin kötü yorumu olması normal. Ben onu eleştiri olarak görmüyorum.

RIZA KOCAOĞLU:“Ben de BABA olmak istiyorum”

Filmde canlandırdığınız karakteri biraz anlatır mısınız?

Romantik bir karakter. Benim günlük hayatımdan da izler taşıyor. Hakan söz yazarı ve şiiri çok seviyor. Biraz çapkın ve hayattan bıkmış bir hali var. Bir o kadar da çocuk yapmak istiyor.

Çapkın mısınız?

Çapkın dönemlerim oldu.

Peki, film süreci nasıl geçti?

Tuba ile uzun süre prova yaptık. Çekimler İstanbul, Cihangir ve Amsterdam’daydı. Sanki biz hikayeyi yaşıyoruz ve bir kamera da bizi çekiyor gibiydik!

Haberin Devamı

Eylül Su Sapan ile ilişkiniz nasıl gidiyor?

Bu konuda konuşmayalım.

Şöyle sorayım o zaman. Evliliğe yakın mısınız?

Zor bir müessese. Eskiyen bir kurum. Evliliği taze tutmak lazım. Doğru insanı bulup doğru yapıyı kurarsan evlilik güzel olur. Ben de güzel bir evlilik yapmayı istiyorum.

Baba olma arzunuz var mı?

Evet hatta gittikçe artıyor. Bundan beş yıl önce evliliği de çocuğu da düşünmüyordum. Ama şimdi bir çocuk gördüğümde hislerim farklı oluyor.

Nasıl bir kadına aşık olursunuz?

Güçlü, aklı başında, ayakları yere sağlam basan kadına aşık olurum. Dünyaya dair bir lafı olmalı.

Balık burcusunuz ve çok romantiksiniz. Aşkı nasıl yaşarsınız?

Yüksek başlayıp, sonra düşerek yaşıyorum. İlk 3 - 4 ayda yaşadığın heyecanın devam etmesi önemli. Hız ve ritimle problemim olduğu için, sıkıcı olan hiçbir şeye tahammül edemiyorum.

Kıskanç mısınız?

İnsan büyüdükçe ve özgüveni oturdukça kıskançlık azalıyor. Kıskançlık, insanın kendisine olan güvenle alakalı.

Haberin Devamı

Dünyanın en güzel kokusu?

Doğal yeşil sabun kokusu.

Filinta’dan ayrıldınız. Aksiyon dizisi nasıl bir tecrübeydi?

Böyle diziler çok yapılmıyor. Aksiyon sahneleri için uzun zaman hazırlandım. Bana çok katkısı oldu.