Magazin Tomris Çetinel’in kızı Elif Çetinel kaç yaşındaydı, neden öldü? Tomris Çetinel kimdir, kaç yaşında?

Tomris Çetinel’in kızı Elif Çetinel kaç yaşındaydı, neden öldü? Tomris Çetinel kimdir, kaç yaşında?

Paylaş
Tomris Çetinel’in kızı Elif Çetinel kaç yaşındaydı, neden öldü? Tomris Çetinel kimdir, kaç yaşında?

Tomris Çetinel’in kızı Elif Çetinel vefat etti, sanat dünyası usta oyuncunun acısını paylaştı. 2021 yılında eşi Nusret Çetinel’i kaybeden ünlü isim şimdi de evlat acısı yaşadı. Peki, Elif Çetinel kaç yaşındaydı, neden öldü? İşte Tomris Çetinel ve kızı hakkında detaylar…

Devlet Tiyatroları’nın usta oyuncusu Tomris Çetinel’in kızı Elif Çeytinel’in vefat haberi bugün sevenlerini yasa boğdu. Vefat haberini ise yine ünlü bir oyuncu olan Melek Baykal duyurdu. Acı haberin ardından hem Tomris Çetinel hem de Elif Çetinel hakkında araştırmalar yoğunluk kazandı...

Haberin Devamı

ELİF ÇETİNEL KAÇ YAŞINDAYDI, NEDEN ÖLDÜ?

Henüz 40 yaşındayken hayata gözlerini yuman Elif Çetinel, 26 Ekim’de beyin kanaması geçirmişti. Sevilen isim yapılan tüm müdahalelere rağmen tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Melek Baykal Nusret Çetinel ve Tomris Çetinel çiftinin kızı Elif Çetinel’in vefatı ile ilgili yaptığı paylaşımda, “Allah'ım bu nasıl bir acıdır? Sevgili arkadaşımız, Tomris'imiz biricik evladı Elif Alara’yı kaybetti. Üzüntüm sonsuz, ne yazacağımı bilemiyorum. Rabbim Tomris'imize ve sevgili kardeşi Şirin’e dayanma gücü versin, sabır versin. Başka da bir şey diyemiyorum. Huzur içinde uyu güzel kızım... Mekanın cennet olsun.” ifadelerini kullandı.

TOMRİS ÇETİNEL KİMDİR?

Tomris Çetinel, 21 Ocak 1954 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu Türkiye'nin değişik yerlerinde tamamlayan usta isim lise eğitimini Ankara Kız Lisesi'nde aldı. Ankara'da, o zamanki Türk Dil Kurumu'na sık sık gidip gelen Tomris Çetinel, konuşmalara, söyleşilere katıldı, şairleri, yazarları tanıdı. Hayatının bir bölümünü dinleyip biriktirerek geçirdi. Bu birikimler Tomris Çetinel'i edebiyata, sanata yönlendirdi.

Haberin Devamı

Çetinel, okul hayatı boyunca müsamerelerde görev aldı, edebiyat kolu başkanlıkları yaptı, şiir dinletileri düzenledi. Okuduğu okulda, Güzel Helena adlı bir oyun sahneye koydu ve Helena'yı oynadı. O yıllarda "gazeteci" olmak istediğinden, konservatuvar tiyatro bölümüne girmek gibi bir düşüncesi olmadı. Sonra tamamen bir tesadüf sonucu tiyatro hayatına girdi.

Sınıf arkadaşları arasında, Derya Baykal, Haluk Bilginer, Müge Gürman, Tamer Levent, Tarık Ünlüoğlu, Ahmet Levendoğlu, Nihat İleri ve Yaşar Ersoy gibi daha sonra, profesyonel hayatında her biri usta sanatçılar olacak isimler vardı.

Okul sonrası meslek hayatında kendisini karakter oyuncusu olarak tanımladı. Tiyatro sanatını, profesyonel olarak icra etmeye başladığı İzmir Devlet Tiyatrosu'nda ve başka tiyatrolarda hep, karakter rolleri üstlendi.

1976 yılında kendisi gibi oyuncu olan Nusret Çetinel ile evlendi.