Dünya Maksim Yakubets Rusya’da lüks bir hayat yaşıyor

Maksim Yakubets Rusya’da lüks bir hayat yaşıyor

Paylaş
Maksim Yakubets Rusya’da lüks bir hayat yaşıyor

Rus hacker Maksim Yakubets, milyonlarca dolarlık dolandırıcılıktan aranıyor. ABD’nin başına 5 milyon dolar ödül koyduğu hacker, Moskova’da görkemli bir düğün yaparak FBI’a meydan okudu.

ABD ve İngiltere başta olmak üzere 43 ülkede bankalara siber saldırılar düzenlenmişti. Son 10 yılın en büyük bankacılık dolandırıcılığında en az 100 milyon dolarlık vurgun yapılmıştı. Bu saldırıların arkasından Rusya merkezli siber korsan şebekesinin lideri Maksim Yakubets (32) çıkmıştı. ABD’ye ait gizli belgeleri de hack’lediğini öne süren FBI, Yakubets’in bulunması için 5 milyon dolar ödül koymuştu.

Haberin Devamı

Yakalayamaz ki

‘Dünyanın en pahalı siber suçlusu’ olan Yakubets, Moskova’daki hayatından görüntüler sızdırmaya başladı. En son Yakubets’in Moskova’da bir golf kulubünde yaptığı 350 bin dolarlık (2 milyon TL) düğün kareleri yayınlandı. Yakubets’in evlendiği Alyona Benderskaya’nın eski Rus istihbaratı (FBS) ajanının kızı olduğu ortaya çıktı. Yakubets, düğün kareleriyle FBI’a adeta nispet yaptı. Maksim Yakubets, karelerde özellikle yüzünü göstermedi.