Sağlık Müezzinoğlu: 4 yıl sonra tüm aşıları üreteceğiz

Müezzinoğlu: 4 yıl sonra tüm aşıları üreteceğiz

Paylaş
Müezzinoğlu: 4 yıl sonra tüm aşıları üreteceğiz

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda soruları yanıtlayıp gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Müezzinoğlu "4 yılın sonunda tüm aşılar Türkiye'de üretilecek" dedi. Son günlerde çokça tartışılan akraba dışı vericiden organ nakliyle ilgili de Müezzinoğlu "Kararı verecek olan Bilim Kurulu'dur. Buna Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı karar veremez, hukukçular da karar veremez" dedi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda soruları yanıtlayıp gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu:

Bakan'ın konuşmasından satır başları:

'BAŞKANLIK SİSTEMİNİ TÜRKİYE BAŞARABİLMELİ'

"Yılın ilk günlerinde ümitsiz bir cümle söylemek yerine iyi niyetimiz var, onları da iyi niyetli kabul ediyoruz. Temel konu başlıkları belli. İyi niyet varsa çözüm kolay.

Haberin Devamı

Başkanlık sistemini Türkiye mutlaka başarabilmeli. Bunu başarırsa bu ülke 2023 vizyonuna güçlü yürüyüşü yapabilir.

Rahmetli Özal döneminde Başkanlık Sistemi gündeme geldiğinde de belirli güç odakları veya belirli köşeler, o gün ne yazdıysa fotokopi kağıdı koyun bugün aynısını yazıyorlar.

PKK hadisesi, Kürt kökenli vatandaşlarımızın hak ve hukukunu savunan, arayan bir hadise değil. Buradaki dert, bu milletin 2023 vizyonuna yürüyüşünü engellemek veya büyük hayallerden vazgeçmesini sağlamak için birilerinin planladığı, birilerinin de maşa olarak kullanıldığı bir hadisedir.

Bu millete yanlış yapan, bu milletin birlik ve beraberliğini bozmak isteyen, bu millete ’özerk bölge veya öz yönetim veya kanton" gibi cümleleri konuşan, buna destek veren, bunun arkasında duran kim varsa devletin de milletin de Hükümetin de kudret eli bunun üstesinden gelecek güce sahiptir.

Haberin Devamı

Türkiye’nin tek bir şeye ihtiyacı var. Ben, Sağlık Bakanıyım. ’Sağlık Bakanı olarak neyi istiyorsunuz?’ derseniz, sağlıklı bir demokrasiyi, sağlıklı bir milli iradeyi istiyorum. Sağlıklı bir milletin hak ve hukukunu koruyan bir anlayışı istiyorum. Bu varsa istikrar var; istikrar varsa Türkiye’nin hedeflerini planlayabilme gücü var.

'TÜM AŞILAR TÜRKİYE'DE ÜRETİLECEK'

31 Temmuz 2015’te yerli aşı süreci ile ilgili sözleşmeyi imzaladık. 4 yılın sonunda da tüm aşılar Türkiye’de üretilecek noktaya gelecek.

'KARARI VERECEK OLAN BİLİM KURULU'

Akraba dışı vericiden organ nakliyle ilgili kararı verecek olan Bilim Kurulu'dur. Buna Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı karar veremez, hukukçular da karar veremez. Burada, Bilim Kurulları ve Etik Komisyonlar karar verir ve yetki onlardadır. Bununla ilgili yasal düzenleme gerekiyorsa yapacağız."