Yaşam Müftüden uyarı: Kabirde dilekte bulunmayın

Müftüden uyarı: Kabirde dilekte bulunmayın

Paylaş
Müftüden uyarı: Kabirde dilekte bulunmayın

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, türbe ve kabir ziyaretlerinde yapılan yanlışlar konusunda vatandaşları uyararak en büyük yanlışın dilek ve temennilerde bulunmak olduğunu söyledi

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, kabir ve türbe ziyaretlerinde yanlış yapılanlarla ilgili uyarılarda bulundu. Türbe ve kabir ziyaretlerinin zaman zaman her Müslüman tarafından yapılması gereken bir faaliyet olduğunu hatırlatan Cihan, "Bu ziyaretler hem ölümü hatırlama hem ölüm sonrasını hem de ölüm gerçeğini bilerek bilinçli bir hayatı yaşamaya vesile olur. Bu vesile ile kabir ve türbe ziyaretleri güzeldir. Ancak mezarlıklar, kabirler, türbeler ziyaret edilirken şu hususlara dikkat etmek gerekir. Tapınma çağrışımı yapacak hiçbir eylem uygun değildir. Yüce Allah’tan istenilecek hususlar, dilek ve temenniler kabirde yatandan istenmez. Bunlar hem itikadı açıdan hem bizim dini hayatımızı zedeleme açısından son derece sakıncalı davranışlardır" diye konuştu.

Haberin Devamı

'DİNİMİZ ONAYLAMIYOR'

Müftü Cihan, kabir ve türbede yatanlardan herhangibir talepte bulunulamayacağının altını çizerek "Taleplerimizi, ihtiyacımızı yüce Allah’a arz etmeliyiz. Kabirde meftun bulunanlara herhangi bir talepte bulunulmaz. Dolayısı ile kabir ziyaretlerini bu bilinçle yapmak lazım. Türbenin herhangi bir taşını, toprağını öpmek, talepte bulunmak, çevresindeki herhangi bir noktaya bez parçası bağlamak, mum yakmak dinimizin onaylamadığı hususlardır" diye konuştu.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)