Futbol Mustafa Cengiz: Galatasaray'ın kasasına gelecek para minimum 55 milyon euro
Paylaş
Mustafa Cengiz: Galatasaray'ın kasasına gelecek para minimum 55 milyon euro

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, TRT Spor'da forvet transferi ve diğer tüm konularla ilgili merak edilenleri yanıtladı

İşte Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in konuşmalarından satır başları:

Haberin Devamı

7 ay geçti. Bir insan kendini beğendiği ve yettiğini hissettiği anda bitmiştir. Ben asla tamamen başarılı olduğuma inanmıyorum. Kendimi öyle hissettiğim anlamda görevim bitmiştir. Bizim hedeflerimiz var.

'FORVET TRANSFERİNDE TEPKİLERİ ANLAYIŞLA KARŞILIYORUM'

Kur ve ABD'nin üzerimize yaptığı presi unuttu. Forvet gündeme geldi. Bu anlamda taraftara çok önem veririm. Genel kurul üyelerinin tamamı taraftar. Ben de taraftar. Tepkileri anlayışla karşılıyorum. Beni koruyan taraftarın bana tepki vermesini aynı şekilde saygıyla karşılıyorum.

'NAGATOMO İÇİN RAKİBİMİZİN 4.5 MİLYON EURO TEKLİF ETTİĞİNİ SÖYLEDİLER'

Nagatomo'da da 4.5 milyon euro bir rakibimizin teklifi olduğunu söylediler. Hangi rakip bilemiyorum. Emre Akbaba transferinde de rakibimizin teklifini gördük.

EMRE AKBABA TRANSFERİ

Teknik ekibimiz Emre Akbaba'yı istedi ve görüşmemizi rica etti. Ben futbolcuyla hiç görüşmedim. Hasan Başkan ile görüştüm. Ben ne futbola, ne basketbola, ne voleybola.

Haberin Devamı

Sadece izler, kendi çapımızda değerlendiririz. Fatih Hocamız bir marka. Galatasaray'ın değeri. Emre Akbaba için bizden ilk başta 7 milyon Euro istediler. Biz satmadan adam alamayız. Alırsın ama Şampiyonlar Ligi'nde oynatamazsın. Ligde oynatırsın.

Bizim de ilk hedefimiz Şampiyonlar Ligi. 2. hedefimiz Süper Lig. Sözleşmesinin bitmesine 6 ay kaldığı için de 3 milyon Euro'ya kadar da düştüler. Oyuncu da Galatasaraylı olduğunu ve bize gelmek istediğini çeşitli aracılarla iletti Taraftarımızın inanılmaz bir isteği oldu.

Emre Akbaba konusunda. Taraftarımızın isteğini de gözardı edemezdik. Bu nedenle teklifimizi 4 milyon Euro'ya çıkardık. Emre Akbaba transferi bizim için bir prestij meselesi haline gelmişti. Almayıp rakibimiz 4 milyona alınsa gelecek tepkiler ne olurdu? NEF'e teşekkür ediyoruz ama onlar olmasaydı da bu transferi yapacaktık.

GOMIS'İN TAKIMDAN AYRILMASI

Gomis konusunda teknik heyetimiz ne dediyse onu yaptık. Ben Gomis'i hayatımda 3 kez gördük. Ben soyunma odasına hiç inmedim. Bilmem. Hiç gitmedim. Florya'ya da gitmedim. Bizde her şeye teknik heyet karar verir. Gomis de bizden gitmek istiyordu. Teknik heyet özellikle Gomis'i göndermek istedi diye bir şey asla yok. Dursun Özbek yönetiminin Gomis'e zam sözü verdiğini bilmiyorum. Öyle bir şey olsaydı sözleşmesinde yazardı. Sözleşmesinde yazmıyordu. Gomis gol kralı. Kendine göre haklı olabilir. Zam isteği olabilir. Gomis ile Muslera arasında bir tartışma yaşanmadı.

Haberin Devamı

'MODESTE FLORYA'YA GELMİŞ'

Modeste, Florya'ya gelmiş. Ben bir scout ekibi başı değilim. Futboldan azıcık anlarım. Modeste'i duyunca ben de her taraftar gibi araştırıyorum.

Hukuki sorun olduğunu duyunca hemen müdahale ettim. Biz Mülkiyeliyiz, yarım hukukçuyuz. Modeste konusunda çok büyük tehlike gördük.

2 sözleşme yapmış. Biz hizmet, bir de imaj sözleşmesi. İmaj sözleşmesinde 150 bin ödenmemiş. Bizim için 25-30 milyonluk tehlike vardı. Bize Modeste için Çin Kulübü'nden bir mektup geldi. Sözleşme imzalarsanız ya da antrenmana çıkarırsanız çok büyük tehlike ile karşı karşıya kalırsınız dediler.

Bize çok ağır laflar etti Çin Kulübü. Modeste için toplam 49.5 milyon Euro para harcamışlar. Biz hatta bu mektuptan şüphelendik. Mektup gerçek mi diye bir de mail attık. Garip bir mail vardı. Evet gerçek dediler.

'SIFIR PUAN ALIRSAK BİLE ALACAĞIMIZ PARA 40 MİLYON EURO'

Taraftar forvet yok, sıfır puanla çıkarsın diyor ya, biz planlarımızı en kötüye göre yaparız. İyisi gelirse, şükrederiz. Şampiyonlar Ligi'nde sıfır puan alırsak bile alacağımız para 40 milyon euro. Hangi takımlar, geçmiş yıllarda Şampiyonlar Ligi'ne katıldıysa, katkı payı verilmeye başlandı. 9.97 milyon euro Galatasaray'ın kasasına geldi.

Haberin Devamı

Toplam gelecek para minimum 55 milyon euro. Dün UEFA bize resmen teyit etti, yeni çıkan sıralamadaki etkileşim katkı payıyla 10 milyon euro daha alacağız.''