Yaşam Nabzı düşük olanlarla ilgili şoke edici detay!

Nabzı düşük olanlarla ilgili şoke edici detay!

Paylaş
Nabzı düşük olanlarla ilgili şoke edici detay!

Gençlere ait veriler, nabzı düşük kişilerin suç işleme oranlarının yüzde 20 daha fazla olduğunu gösterdi.

ABD’deki Pennsylvania Üniversitesi’nden bilim insanları, yaklaşık bin kişiye ilişkin verileri analiz ederek kalp atışları ve suç oranları arasında açık bir ilişki olduğunu keşfetti. Söz konusu araştırma aynı zamanda cinsiyet ve suçla ilişkilendiren ilk çalışma oldu.

Uzmanlar, bu araştırmanın sonuçlarına göre neden erkeklerin daha fazla suç işlediğini açıklayabileceklerini iddia etti. Zira erkeklerin nabızları kadınlarınkinden daha düşük.

Yapılan araştırmada 984 katılımcının verileri incelenerek, düşük nabzın kısmen cinsiyet ve suç arasındaki ilişkiye aracılık ettiği hipotezi test edildi. Çalışma, gençken düşük kalp hızına sahip olan erkeklerin yüksek nabza sahip olanlardan yüzde 39 daha fazla şiddet suçundan mahkum edilme ihtimali bulunduğunu gösteriyor. Ayrıca bir kişinin dinlenik nabzının suçtaki cinsiyet farklılığının yüzde 17’sini oluşturduğu da ortaya konuldu.

Araştırmanın yazarlarından Profesör Adrian Raine ‘’Kardiyovasküler işlevin kısmen suçtaki cinsiyet farklılığını açıkladığını düşünüyoruz. Dinlenik nabız kısmen, cinsiyet ve şiddet içeren ya da içermeyen, suç teşkil eden yetişkin tiplerinin hepsinin arasındaki bağlantıyla ilişkili veya bu bağlantıyı açıklar.

Çünkü düşük nabız, korku eksikliği ve teşvik arayışı gibi diğer mekanizmalar için belirti” diye konuştu. Raine, sonuçların ‘istisnai’ olduğunu da belirterek “Artık bir kişinin dinlenik kalp atış hızı, zayıf olsa da, onun gelecekte kendi kontrolü dışında suç işleyebilme ihtimali bilgisine sahibiz’’ diye konuştu.

Haberin Devamı