Ekonomi Nakdini yönetmeyi bilenler kazanacak

Nakdini yönetmeyi bilenler kazanacak

Paylaş
Nakdini yönetmeyi bilenler kazanacak

Perakende sektöründe 18 yıldır başarılı çalışmalara imza atan firma ve sektör temsilcilerine Soysal Danışmanlık tarafından ATÜ sponsorluğunda verilen Soysal ve Perakende Güneşi Ödülleri, önemli isimleri bir araya getirdi.

Sektörün 2019 beklentilerinin paylaşıldığı toplantıda, tüm dünyadaki likidite sorununa dikkat çeken sektör temsilcileri, “Bu yıl nakdini iyi yöneten kazanacak” dedi.

Haberin Devamı

YATIRIMA DEVAM

Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün sahibi Roman Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Toplusoy, “2018’de lüzumsuz büyüyüp borcu olanlar problem yaşadı. Bu yıl da likidite problemi yaşanmaması için parayı iyi yönetmek gerekiyor” dedi. Toplusoy, bu sene için şimdiden anlaşması yapılmış 3-4 mağaza yatırımları olduğunu ve bazı mağazalarını da büyüteceklerini söyledi.

HEDEF ODAKLI

Perakendeye Katkı Özel Ödülü’nün sahibi Zubizu’nun hedeflerinden bahseden Doğuş Müşteri Sistemleri CEO’su Hakan Kaplan da “2019 para harcamanın zor olacağı bir yıl olacak. ‘Mağazayı açarım, nasılsa iş yapar’ devri bitti. Harcama kalemleri iyi yönetilmeli. Daha hedef odaklı olunmalı. Müşteriler de alışveriş için indirim günlerini bekleyecek. Tasarruf yılı olacak diyebiliriz” dedi.

Haberin Devamı

DÜNYADA LİKİDİTE AZALDI

En Başarılı Profesyonel Yönetici Ödülü’nün sahibi Sportive Genel Müdürü Zeynep Selgur ise “Dünya ekonomisinde likidite azaldı ve daha korumacı politikalar çizildi. Para eskisi kadar bol değil. Bu bir süreç. Firmaların ve vatandaşların elindeki parayı iyi yönetmesi gerekecek” diye konuştu. Törende ‘En Başarılı Sosyal Medya Kullanımı Ödülü’nü Koçtaş alırken, En Başarılı ‘İnsan Kaynakları Uygulaması Ödülü’nün sahibi Yves Rocher Türkiye oldu.

HÜLYA ÇAYLAK/POSTA