Ekonomi Okullara 80 bin işçi

Okullara 80 bin işçi

Paylaş
Okullara 80 bin işçi

Çalışma Bakanlığı, okulların açılmasıyla birlikte 80 bin kişiyi işe alacak. Bu kişiler okulların temizlik, bakım ve onarımı görevlerinde çalışacak...

ÜÇ BAKANLIK DEVREDE

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı okul yaşamının huzuru, güvenliği ve sağlığı için ortak bir çalışma başlattı. Üç bakanlığın imza attığı ‘Güvenli Okul, Güvenli Gelecek’ projesiyle, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullara İşkur kanalıyla 80 bin işçi alınacak. İşçiler okulların temizliği, bakım ve onarımını yapacak.

GÜVENLİ EĞİTİM

İşkur’un ‘Toplum Yararına Program’ı (TYP) kapsamında 60 bin kişilik ödenek il müdürlüklerine aktarılacak. Ayrıca, okullarda yine TYP üzerinden görevlendirilecek 20 bin ‘güvenli eğitim koordinasyon görevlisi’, okul yönetimleri ve okul aile birlikleri aracılığıyla gelişmeleri anbean takip ederek olası sorunlar karşısında gereken tedbirlerin hızlıca alınmasını sağlayacak.

Haberin Devamı

1603 LİRA ÖDENECEK

Başvurular İşkur’un ‘esube.iskur.gov.tr’ adresinden yapılacak. Başvuru yerleri haftaya açıklanacak. Program, okullarda ders zilinin çalmasıyla birlikte başlayacak. Eğitim öğretim yılı süresince de devam edecek. TYP kapsamında okullarda görev alacak her bir katılımcı için aylık asgari ücret (net 1603 lira) üzerinden ödemeler gerçekleştirilecek.

AİLELERİN GÖZÜ ARKADA KALMASIN

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Bu çalışmayla çocuklarımızın daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim alması ve ailelerin gözünün arkada kalmaması için 3 bakanlık olarak beraber önemli bir adım atıyoruz. Evlatlarımız hijyenik şartlarda eğitim alacak” diye konuştu.