Ekonomi Osmancık'ta 5 bin abone’ye doğal gaz verildi

Osmancık'ta 5 bin abone’ye doğal gaz verildi

Paylaş
Osmancık'ta 5 bin abone’ye doğal gaz verildi

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, İlçeye 2017 yılında doğal gaz verildiğini hatırlatarak 11 ay gibi kısa bir sürede 5 bin abonenin doğal gaz kullanmaya başladığını kaydetti

2018 yatırım programı kapsamında yürütülen doğal gaz çalışmalarının Kasım ayı itibari ile tamamlandığı belirten Belediye Başkanı Hamza Karataş, 2018 yatırım programının tamamlanmasının ardından doğal gazdaki son durum ile ilgili açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 11 ay önce ilçeye doğal gaz verildiğini belirten Karataş, mümkün olduğunca daha çok kişiye ulaşmak için olağan üstü bir altyapı çalışması yapıldığını kaydetti.

'İLÇENİN YÜZDE 60'I DOĞAL GAZ KULLANIYOR'

2018 yatırım programının tamamlanması ile birlikte ilçede doğal gaz kullanımın yüzde 60’ı geçtiğini ifade eden Başkan Karataş, "Geçtiğimiz yıl Aralık ayı sonunda ilçemize doğal gaz verildi. 11 ay gibi kısa bir süre içerisinde 5 bin aboneye doğal gaz bağlantısı yapıldı.

Dolayısı ile şehrimizde doğal gaz kullanım oranı yüzde 60’ı geçmiş durumda. Önümüzdeki yıl yapılacak çalışmalarla bu oran daha yukarılara çıkacaktır" dedi.

14 MAHALLEDE DOĞAL GAZ VAR'

İlçede ilk yıl 14 mahalleye doğal gaz verildiğini belirten Başkan Karataş, "Şu ana kadar bağlantı hatları ile birlikte toplam 90 kilometre civarında doğal gaz alt yapısı yapıldı.

Haberin Devamı

İlçemizin 14 mahallesinde doğal gaz kullanılmaya başlandı. Yalnızca ilçe merkezinden uzak olan dört mahallemizde doğal gaz yok. Önümüzdeki süreçte bu hizmet oralara da ulaşacaktır." diye konuştu.

İHA