Ekonomi Özel sektör de erken mesai istiyor

Özel sektör de erken mesai istiyor

Paylaş
Özel sektör de erken mesai istiyor

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Barış Aydın, erken mesai uygulamasının sadece kamuyu değil, özel sektörü de kapsaması gerektiğini bildirdi. Aydın, tüm kamunun hafta sonu mesaisi yapmasının gerekli olmadığını kaydetti

Yazılı açıklama yapan Aydın, erken mesai tartışmalarını değerlendirdi. Aydın, Enerji Bakanlığı’nın bu yöndeki çalışmasını desteklediklerini açıkladı. Aydın, uygulamanın kamu kurumlarıyla sınırlı kalmaması gerektiğini belirterek, ”Sadece kamunun mesaiye erken başlaması, sorunu çözmez, özel sektörün de bu kapsama alınması gerekir. Kamu ve özel sektörün koordineli çalışmaya devam edebilmesi için uygulamanın kapsamı genişletilmelidir” ifadesini kullandı.

Gün ışığından daha fazla yararlanılması amacıyla, yaz saati uygulamasının kalıcı hale getirilmesinin, istenen verimi sağlayacağına inandıklarını belirten Aydın, şöyle devam etti: ”Bugün gelişmiş ülkelerin çoğunda, mesai saati erken başlar, erken biter. Enerjide ciddi tasarruf, trafik akışında rahatlama sağlayan bu uygulamanın Türkiye’de de hayata geçirilmesi yerinde olur. Ancak hafta sonu yarım gün mesaisi konusunda aynı şeyi söylemek mümkün değil.”

Haberin Devamı

Aydın, tüm kamu kuruluşlarının hafta sonu yarım gün mesai yapmasının, verimi arttırmayacağını, aksine düşüreceğini öne sürdü. Aydın, ”Yarım gün mesaiyle hem çalışanların performansı düşer, hem de erken mesaiyle elde edilen enerji tasarrufu, erir gider. Tüm kamu yerine, çalışması gereken kamu kurumlarının hafta sonu mesai yapması yeterli olacaktır” görüşünü savundu.