Yaşam Parkinson hastası ve felçli karısı için mucit oldu

Parkinson hastası ve felçli karısı için mucit oldu

Paylaş
Parkinson hastası ve felçli karısı için mucit oldu

Manisa'da yaşayan Şevket Kaykı (70), Parkinson hastalığı nedeniyle yüzde 97 engelli olan ve hareket edemeyen karısı Emmiser Kaykı’ya (63) 18 yıldır bebek gibi bakıyor. Evine yerleştirdiği 9 kamerayla çalışırken de eşini sürekli takip eden Şevket Kaykı, çeşitli elektronik düzenekler kurup karısının yerinden kalkmadan hayatını sürdürmesini sağladı. Şevket Kaykı karısı için eski dikiş makinesini de elektrikli egzersiz düzeneğine çevirdi

Manisa'da oturan Şevket Kaykı, 18 yıl önce felç geçiren ayrıca Parkinson hastalığı nedeniyle yüzde 97 engelli olan eşi Emmiser Kaykı’ya bebek gibi bakıyor. Eve 9 kamera yerleştiren Şevket Kaykı, işteyken de cep telefonuna kurduğu sistemle sürekli eşini izliyor. Şevket Kaykı, eşi rahatsızlandığı anda 16 kilometrelik yoldan gelip müdahale ediyor. Eşiyle 47 yıldır evli olduğunu anlatan Şevket Kaykı, egzoz tamir dükkanı işlettiğini belirterek çalışmayı çok sevdiği için işinden de eşinden de vazgeçmediğini söyledi.

Haberin Devamı

'HEMEN İMDADINA YETİŞİYORUM'

Eşinin her ihtiyacını gideren Şevket Kaykı, "18 yıl önce eşim, beyin kanaması nedeniyle felç geçirdi. Ardından 3 yıl sonra Parkinson hastalığı başladı. Yüzde 97 engelli raporu var. Felçli olduğu dönem, kolları ve bacakları tutmuyordu. Zamanla düzeldi ancak Parkinson hastalığı nedeniyle uzuvlarını kontrol edemiyor. Ben ona seve seve bakıyorum. Bu zamana kadar hiç isyan etmedim. Bir dediğini iki etmem. Evin her odasında, bahçede ve evin dışında 9 kamera var.

İşe gittiğimde telefon elimde kameraları seyrediyorum. Bazen yürürken düşüyor, düştüğü zaman kalkamıyor. Kalkamadığı zaman dükkanı kapatıyorum. 6-7 dakikada eve geliyorum. Hemen imdadına yetişiyorum" diye konuştu.

ESKİ DİKİŞ MAKİNESİNDEN EGZERSİZ ALETİ YAPTI

Yattığı yerden kalkmakta zorlanan Emmiser Kaykı’nın kolayca kalkabilmesi için yatağa kaldıraç düzeneği de yapan Şevket Kaykı, evin her yerini çeşitli düzeneklerle donatıp eşinin hayatını kolaylaştırdı.

Haberin Devamı

'İNCİTECEK TEK SÖZ SÖYLEMEDİK'

Parkinson hastalığı ve felç yüzünden hareket etmekte zorlanan Emmiser Kaykı için eski dikiş makinesini de elektrikli egzersiz düzeneğine çeviren Şevket Kaykı, "Her şey eşim için. Onun için masaj aletleri yaptım. Evin her yerine düzenekler kurdum. 47 yıllık evliyiz, birbirimizi incitecek bir söz bile söylemedik" dedi.

'KENDİMİ GÜVENDE HİSSEDİYORUM'

Eşinden çok memnun olduğunu dile getiren Emmiser Kaykı ise "Birbirimize çok bağlıyız. Bana teselli veriyor. Allah ondan razı olsun. Beni sürekli kameralarla izliyor, kendimi güvende hissediyorum.

Eşim oturduğum koltuğa düğmeler yaptı. Kapı çaldığında tanıdık olduğu zaman düğmelere basıp açıyorum" diye konuştu.

İlker KILIÇASLAN-Nermin UÇTU/MANİSA, (DHA)