Futbol Phillip Cocu'dan Anderlecht maçı öncesi açıklamalar
Paylaş
Phillip Cocu'dan Anderlecht maçı öncesi açıklamalar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, Anderlecht maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda yarın akşam deplasmanda Anderlecht ile oynayacakları maç öncesi düzenlenen basın toplantısında futbolculardan Yassine Benzia ile birlikte açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İlk olarak konuşan Yassine Benzia'nın açıklamaları şöyle:

'HOCAMIZ UYGUN GÖRÜRSE FORVETTE DE OYNARIM'

"Son maçlarda iki forvetle sahaya çıktık. U19-20 yılları benim için geride kaldı ama hocamız uygun görürse forvette de oynarım.

Hocamız orta sahada uygun görürse orada, forvette uygun görürse orada oynarım. Fenerbahçe çok büyük bir kulüp, biz de büyük bir kulübün formasını giyiyoruz. Kötü skorlar aldık. Fenerbahçe en üstlerde olmayı hak eder her zaman. Şu an kader mi diyelim bilmiyorum bizi bu noktaya getirdi, şu an daha fazla çalışıp daha fazla birlik olmalıyız. Üst üste maçlar kazanabilmek için her şeyi yapacağız."

Yassine Benzia'nın ardından konuşan Phillip Cocu ise şunları söyledi:

'ÇOK KALİTELİ BİR TAKIMLA KARŞILAŞIYORUZ'

Haberin Devamı

"Yarın önemli bir maça çıkacağız. Turu geçmek için mücadele ediyoruz, hedefimiz kesinlikle bu. Çok kaliteli bir takımla karşılaşıyoruz, birkaç oyuncusunu da tanıyorum. İyi sonuçlar alamadılar ama maçlarını izledim, daha fazlasını hak ettiklerini düşünüyorum. İyi bir skor alabilirsek iyi bir pozisyona geleceğiz. Hedefimiz de bu zaten."

'AYEW YARIN BİZİMLE OLACAK'

"Yarınki maç için planımız hazır. Sadece Avrupa'da değil, son birkaç maçta dengemiz daha iyi. Organizasyon ve taktik disiplin açısından daha iyi duruma geldik, son maçlarda kalemizde gol görmedik.

En önemli geliştirmemiz gereken nokta ofansif etkinliğimiz. Nasıl oynamamız gerektiğini biliyoruz. Ayew yarın bizimle olacak, büyük sakatlık değildi yaşadığı. Antrenman iyi giderse ve vücudu herhangi bir reaksiyon göstermezse yarın oynayabilecek duruma gelecektir. Antrenmanı bekleyelim, ondan sonra verelim kararı."

'GELİŞMEK VE DAHA İYİ OLMAK İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ'

"Hep birlikte daha iyi noktaya gelmek, gelişmek ve daha iyi olmak için gayret gösteriyoruz. Kazansak da kaybetsek de değişmiyor bu.

Maçlar kaybedildikçe mental sorun ve baskı büyüyor tabii ki. Bazı oyuncular baskıyı sever, baskıyla büyürler. Bazıları da baskıdan etkilenirler.

Önceki maçın ardından da söylemiştim, rakipte birçok bireysel oyuncuya odaklanabiliriz demiştim ama biz kolektif oyuna odaklanmalıyız."

Haberin Devamı

'PAZARI DÜŞÜNÜP İYİ SKOR ALAMAZSAK PAZAR GÜNÜNÜ DE ETKİLEYEBİLİR'

"1-2 gol atan forvetler o baskıyı üzerinden atar. Her maç gol atarlar. Bunu sık görürüz. Frey ve Soldado için de geçerli. Belki şans golü, birine çarpıp giren gol her şeyi değiştirebilir.

Her gün onlarla antrenman yaptığımız için kaliteleri olduğunu görebiliyoruz. Şu anda bizim için tek önemli şey skorlar, iyi skor almaya ihtiyacımız var.

Avrupa'da mücadele devam ediyor, gruptan çıkmak istiyoruz. Pazarı düşünüp iyi skor alamazsak pazar gününü de etkileyebilir. O yüzden biz bu maça konsantre olup o maçı daha sonra düşüneceğiz."