Ekonomi PKK sözü için özür diledi

PKK sözü için özür diledi

Paylaş
PKK sözü için özür diledi

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, TEKEL işçilerinin PKK'lı olabileceğine ilişkin bir sözünün olamayacağını belirterek, özür diledi

Bolu Abant Tabiat Parkı'nda bulunan Abant Palace Otel'de düzenlenen "Kamu Görevlilerinin Sendikal ve Demokratik Hakları" çalıştayına Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Memur-Sen, Kamu-İş, Hak-İş, DİSK, TİSK, Devlet Personel Dairesi Başkanlığı, bürokratlar ve akademisyenler katıldı.

"TEKEL işçilerinin eyleminde PKK'nın parmağı olduğunu ve işin şeytani olduğunu söylediniz bu konuyu açar mısınız?" sorusunu ise Yazıcı şöyle cevapladı: "TEKEL işçilerine ilişkin, onların sürdürdüğü greve ilişkin bir değerlendirme yaptım.

Demek ki, Türkiye de ne varsa, ne tür fraksiyonlar varsa bunlar TEKEL işçilerin eylemine müdahiller yada müdahil olmak istiyorlar. Bunun içerisinde Türkiye de PKK'da varsa vardır. Yoksa ben orada hiçbir şekilde TEKEL işçilerinin PKK'lı olduğu, PKK'lı olabileceklerine ilişkin bir sözüm olamaz.

Ama öyle anlaşılmışsa onların hepsinden özür dilerim. TEKEL işçilerine benim böyle bir şey söylemem mümkün değil. Ama Türkiye'de iktidara, güvenliği, birliğe ve düzenliğe karşı olanlar bunu kurcalıyorlar. TEKEL işçilerini de kullanıyorlar."

Haberin Devamı