Yaşam Profesörün hobisi yüzük

Profesörün hobisi yüzük

Paylaş
Profesörün hobisi yüzük

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, hekimliğin yanı sıra taktığı birbirinden renkli ve büyük taşlı yüzüklerle de adından söz ettiriyor

Çoğu özel tasarım olan 200’den fazla yüzüğü bulunan Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, yüzüklerle hobi olarak ilgilendiğini belirterek, "Yüzükteki taş büyük olacak. Göze hoş gelen kalbe de hoş gelir. Osmanlı padişahları da yüzük taktı.

Haberin Devamı

’Erkek yüzük takar mı?’ diyenler şimdi alıştı" dedi. Aynı hastanede birlikte görev yaptığı Prof. Dr. Derya Gümürdülü ile 1992’de evlendiklerini anlatan Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, nikah sonrası evlilik yüzüğünü çıkardığını ve 21 yıldır bir daha takmadığını söyledi. Zümrüt, kehribar, yeşim, turkuaz, ametist gibi yarı değerli taşlarla yapılmış yüzüklerle ilgilenmeye 2005’te bir tesadüf sonucu başladığını aktaran Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü,

"Taşlı bir yüzük gördüm. Çok beğendim. Taktım. Hikaye bundan ibaret" diye konuştu. Koleksiyonundaki yüzüklerin maddi açıdan çok değerli olmadığını bildiren Prof. Dr. Gümürdülü, yarı değerli taştan yapıldıkları için daha çok manevi değerinin bulunduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

’BU BENİM HOBİM’

Büyük taşlı yüzük takmasına ilk başlarda eşinin bile, ’Erkek dediğin bunu takar mı?’ diye direnç gösterdiğini vurgulayan Prof. Dr. Gümürdülü, şöyle konuştu: "Herkes ilk başta yadırgıyordu.

Şimdi beni yüzüksüz görünce yadırgıyorlar. Artık beni yüzüksüz görüyorlarsa çıplak sanıyorlar. Direk yüzüğe bakıyorlar. İnsanlar da takmak istiyor ama mahalle ve çevre baskısından çekiniyorlar. Önceleri hafif eleştiri alırken, şimdi pozitif eleştiri alıyorum. Baktığında hayran olduğun Osmanlı padişahlarının hepsi takmıştır yüzüğü. Küpe bile takmıştır Yavuz Sultan Selim. Ben onlara özendiğim için değil bu benim hobim.

Aslında insanların çok farklı dünyaları var. Toplum içinde çoğu bazı şeyleri yaşayamıyor. Cesaretleri yok. Birçok kişi belki bu yüzükleri takar. Ama toplum içinde takamıyor. Bende onu yaşıyorlar. Anormal bir şeyi yok yüzük takmanın. Bende yapamadıklarını görüyorlar.

Yurt dışına gittiğimde bile yüzüklerim dikkat çekiyor. Osmanlı padişahlarının kel olmayanlarının da saçı uzundur ama şimdi uzun saçlılara farklı bakıyorlar. Ben bunu marjinal olayım, bir şey yaratayım diye yapmıyorum. İsteyen istediğini düşünülebilir, söyleyebilir. Önemli olan benim hoşlanmam."

DHA