Ekonomi Putin’in "yenilmez" silahı Avangard kullanıma hazır

Putin’in "yenilmez" silahı Avangard kullanıma hazır

Paylaş
Putin’in "yenilmez" silahı Avangard kullanıma hazır

Putin'in, geçtiğimiz hafta ordu envanterine dahil edildiğini duyurduğu Avangard füze sistemi kullanıma hazır.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ordu envanterine dahil edilen "Avangard" kıtalararası hipersonik füzenin kullanıma hazır hale geldiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Şoygu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Avangard füze sisteminin kullanıma hazır hale getirildiğine dair bilgi verdi. Bu hafta Savunma Bakanlığının yıllık toplantısına katılan Putin, Avangard füze sisteminin ordu envanterine dahil edildiğini söylemişti.

Avangard füze sistemi

Avangard kıtalararası füzesinin, düşman ülke savunma sistemlerine yakalanmadığı ve ayrıca hava savunma sistemlerini kolaylıkla bertaraf edeceği savunuluyor.

Bu sistemlerin yana doğru ve dikey manevralar yapabildiğine dikkat çeken Rus lider, "Bu sayede tüm hava ve füze savunma sistemlerine karşı yenilmez oluyorlar. Kompozit manevraların kullanımı uzun güdümlü uçuşlara izin veriyor ve kanatlı planör parçası plazma formunda. Bir meteor gibi, ateş topu gibi gidiyor ve yüzey sıcaklığı 1600-2000 dereceyi bulabiliyor" diye konuşmuştu.

Haberin Devamı

Sesten 27 kat daha hızlı

Avangard hipersonik kanatlı planörlü stratejik füze sistemi sesten 27 kat hızlı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in geçtiğimiz yıl izlediği tatbikat ile tüm dünyada oldukça konuşulan nükleer ve konvansiyonel savaş başlıkları taşıyan Avangard füze sistemlerinin önümüzdeki Aralık ayında tamamen aktif hale geleceği duyurmuştu. Putin’in tatbikatı izledikten sonra füze sistemi için ‘yenilmez’ ifadesini kullanmıştı. Füze sisteminin en dikkat çeken özellikleri ise sesten 27 kat daha hızlı hedefe ulaşması ve atmosferin birçok katmanında ulaşabilmesi olarak ifade edilmişti.