Dini bilgiler Ahidname duası anlamı ve fazileti nedir? Ne zaman okunur? Ahidname duası Türkçe Arapça okunuşu

Ahidname duası anlamı ve fazileti nedir? Ne zaman okunur? Ahidname duası Türkçe Arapça okunuşu

Paylaş
Ahidname duası anlamı ve fazileti nedir? Ne zaman okunur? Ahidname duası Türkçe Arapça okunuşu

Ahidname duası, herkesin ömründe en az bir kez okumuş olması gereken bir duadır. Ahidname duasını okuyarak korkularınızdan ve sıkıntılarınızdan kurtulabilirsiniz. Ahidname duasını okumayı alışkanlık haline getirmiş ve düzenli olarak okuyan kişilerin kıyamet günü mükafatlandırılacakları da rivayet edilir. Ahidname duasını anlamı, faziletleri ve Türkçe, Arapça nasıl okunduğunu da sizler için ayrıntıları ile derledik.

Ahidname kelime olarak yemin edip söz vermek, vasiyet etmek ya da ısmarlamak anlamına gelen Arapça ve Farsça bir kelimedir. Arapça Ahd, Farsça ise name isimlerinden meydana gelir.

Haberin Devamı

Ahidname duası anlamı nedir?

Ahidname duasının anlamı şu şekildedir:

Ey yeri yaratan, gayb ve şahadet alemlerini bilen Allahım! Ey Allahım! Dünya hayatında senden başka hiçbir ilah olmadığını biliyorum. Sen teksin ve ortağın da yoktur. Muhammed S.A.V senin kulun ve Resulündür. Beni, hiçbir zaman nefsimle bırakma Allahım! Eğer beni nefsime bırakırsan şerre yaklaşırım ve hayırdan da uzaklaşırım. Ben hiçbir şeyime güvenmem. Ancak senin rahmetine güvenirim. Seninle ahdediyorum! Şüphesizdir ki sen vaadlerinden dönmezsin.

Ahidname duası fazileti nedir?

Hz. Muhammed (S.A.V) bir gün şöyle buyurdu 'Sizlerden biri akşam sabah Allah'ın (C.C) indinde, mükafatları yazılamayacak kadar büyük sevapları olmasını ister mi? Cevap olarak 'Bu nasıl olur?' diye sordular. Hz. Muhammed (S.A.V) buyurdu ki 'Akşam ve sabah bu duayı okuduktan sonra bir mühür ile mühürlenir ve arşın altına koyulur. Kıyamet gününde de rahman indinde ahdi olan nerededir? diye münadi çağırır.

Haberin Devamı

O kimseler cennete gitsinler diye buyurulur. Bu duayı okuyan kişilere verilerek olan mükafatı insanlar kitap olsalar, ağaçlar kalem olsa sevabını yazamazlar. Bu duanın mükafatı Allah Teala (C.C) tarafından kıyamet günü kullara verilecektir. Şayet ölünün alnı ya da sarığına, kefenine ahidname yazılırsa ölünün mağfiret edileceği rivayet edilir.

Ne zaman okunur?

Ahidname duasının okunması için özel bir zaman bulunmaz. İçinizden geldiğinde ya da dua okumak istediğinizde ahidname duasını okuyabilirsiniz. Eğer bir derdiniz varsa ve bunun geçmesini isterseniz sabah akşam olmak üzere ahidname duasını okuyabilirsiniz. Bu sayede kısa süre içinde dertlerinizden kurtulur ve daha ferah bir iç dünyasına sahip olursunuz. Sevabı çok yüksek bir dua olduğu için düzenli olarak ahidname duasını okumayı alışkanlık haline getirirseniz kıyamet gününde mükafatlandırılacağınıza inanılır.

Ahidname duası Türkçe Arapça okunuşu

Ahidname duasının okunuşu şöyledir:

Allahumme fatıras semavati vel ardı alimel gaybı ves şehadeti, inni a hedü ileyke bi enni eşhedü enla ilahe illa ente vahdeke la şerike lek. Ve enne muhammeden ab düke ve resuluke ve inneke tekilni ila nefsi tükarribni min eş şerri ve tubaidni minel hayrı ve inni la esigu illa bi rahmetike fecal li ahden tufinihi yev mel kıyameh. İnneke la tuhliful miad.

Haberin Devamı

Ahidname duası ne için okunur?

Ahidnameyi okuyan kişilerin kıyamet sıkıntılarından Allah'ın izni ile kurtulacağı düşünülür. Herkes mahşerde terlerken bu kişilere müjde peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) tarafından verilecektir. Allah indinde sözünün bulunmasını isteyen kişilerin de ahidname duasını sabah akşam okumaları gerekmektedir. Ahidnameyı sürekli olarak okumayı alışkanlık edinmiş kişiler tüm dünya dertlerinden kurtulur ve ahiret sıkıntısından da korunur.

Bu kişiler ölüm korkusu yaşamaz ve ferah bir hayat geçirir. Ölen kişinin kefeninin üzerine ya da alnına ahidname duası yazılırsa Allah'ın (C.C) o kişiye mağfiret ile yaklaşacağı rivayet edilir. Sıkıntıların giderilmesi için duanın sabah akşam okunması gerektiği bilinmektedir. Her türlü maddi manevi istek için de ahidnamenin okunmaya devam edilmesi gerekir.

Haberin Devamı