Dini bilgiler Ashabı Bedir duası anlamı ve fazileti nedir? Ne zaman okunur? Ashabı Bedir duası Türkçe Arapça okunuşu

Ashabı Bedir duası anlamı ve fazileti nedir? Ne zaman okunur? Ashabı Bedir duası Türkçe Arapça okunuşu

Paylaş
Ashabı Bedir duası anlamı ve fazileti nedir? Ne zaman okunur? Ashabı Bedir duası Türkçe Arapça okunuşu

Ashabı Bedir duası Evliyaların isimlerinin yer aldığı bir duadır. Bu sebepten dolayı da bu duanın okunmasını Allah'ın kabul edeceğine sonsuz inanılmaktadır. Halk arasında bu duanın okunmasının amacı ise belalardan, sıkıntılardan ve hastalıklardan kurtulmaktır. Kuranı Kerim'de yer alan bir ayete göre Hz. Muhammet'in Bedir ashabının isminin geçtiği dua kabul olunur demiştir. İşte Ashabı Bedir duası anlamı ve fazileti, ne zaman okunduğu, Türkçe ve Arapça okunuşu hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Kuran-ı Kerim İslamiyet dininin özel bir kitabıdır. Bu yüzden de Kuran-ı Kerim ayetler ve dualar bakımından oldukça zengindir. Günlük yaşamda insanları rahatsız eden her olgu ve olay için okunabilecek duayı buradan bulabilirsiniz. Ashabı Bedir duası da işte böyle bir duadır.

Haberin Devamı

Ashabı Bedir duası anlamı nedir?

 Ashabı Bedir duasının anlamının içeriğinde Bedir ashabının isimleri geçmektedir. Bu yüzden de bu duayı okuyan kişinin dilekleri ve istekleri kabul görmektedir denmiştir. Duayı okuyan kişi ilahi bereket ve ilahi rahmetle kuşatılır.

 333 tane Müslümanın savaşa katılmasıyla oluşan Ashabı Bedir'dir. Hz. Muhammet de bu 333 adet Müslümandan her zaman övgü ile bahsederek onlar için dua okumuştur. Ashabı Bedir Müslümanlar ile Mekkeli olan kişilerin savaşına verilen isimdir. Bu savaşa çok sayıda kişi katılmıştır ve isimleri de bellidir. İşte bu dua savaşa katılan kişilerin isimlerinin zikredilmesiyle okunmaktadır.

Ve biseyyidina Ömer bin Hattab el-Muhaciri, Ve biseyyidina Osman bin Affan el-Muhaciri ve Ve biseyyidina Ebû Bekir Sıddık el-Muhaciri gibi isimler bu savaşa katılan ve duada yer alan isimlerden sadece birkaç tanesidir.

Haberin Devamı

 Ashabı Bedir duası fazileti nedir?

 Ashabı Bedir duasının faziletlerini şöyle sıralamaktayız;

Bu dua sıkıntılarda, hastalıklarda ve belalarda okunmaktadır.

Duanın içerisinde evliyaların isimleri geçmektedir. Bu yüzden de kuşkusuz Allah onların hatırı için duayı okuyanın isteğini kabul edecektir denmiştir.

 Bu duada ismi geçen kişiler Bedir savaşında yer almış önemli insanlardır.

Hatta bu kişiler Hz. Muhammet'in şifasına, müjdesine ve duasına nail olma şerefini yaşamışlardır.

Kişi Ashabı Bedir duasını olur ve arkasından da dileğini söylerse Allah onun için hayırlı olanı karşısına çıkarır.

Bedir askerleri Bedir savaşında şehit düşmüş ve duada ismi geçen kişilerdir.

Bu yüzden bu duanın çok etkili olduğuna inanılmaktadır.

Sınava girecek olan öğrenciler, borcu olan kişiler, aile içerisinde şiddetli geçimsizlik yaşayan huzursuz ve sıkıntılı kişiler bu duayı okumaktadır.

Hastaların iyileşmesi için hasta yakınları bu duayı okumaktadır.

Ahiret yaşamında kurtuluşu yaşamak için de bu dua okunmaktadır.

Dileklerin gerçekleşmesi amacıyla bu dua okunmaktadır.

Ashabı Bedir Duası Ne Zaman Okunur?

 Ashabı Bedir duası kişilerin her zaman okuyabildikleri bir duadır. Bunun yanında Ashabı Bedir duasının mübarek Ramazan ayı boyunca her gün okunmasının daha faziletli olacağı söylenmektedir. Bu sayede Ramazan ayında yapılan ibadetlerin kabul görmesi bin misli artacaktır. Sonuçta Ramazan ayı Allah katında mübarek ve her duanın kabul olabileceği bir aydır.

Haberin Devamı

 Ashabı Bedir Duası Türkçe Arapça Okunuşu

 Ashabı Bedir duası Ashabı Bedir isimleridir. İşte bu duanın Türkçe okunuşu yani Ashabı Bedir isimlerinin bazıları ise şöyledir;

 Seyyidünâ Said ibn-i Zeyd el-Muhâcirî

 Seyyidünâ Temim mevlâ H›râfl el-Hazrecî

 Seyyidünâ Hamza bin Abdülmuttalib el-Muhâcirî

 Seyyidünâ Haram ibn-i Milhan el-Hazrecî

 Seyyidünâ Râflid ibn-i Muallâ el-Hazrecî

 Seyyidünâ Rifâa bin Râfi' el-Hazrecî

 Seyyidünâ Ömer ibnü'l-Hattab el-Muhâcirî

 Seyyidünâ ‹yas ibn'il-Bükeyr el-Muhâcirî

 Yukarıda verilen Ashabı Bedir duasının Türkçe okunuşunda yer alan Ashabı Bedir isimleri tam olarak 100 adede kadar sayılabilmektedir. Bizler yukarıdaki listede sadece birkaç ismi verebildik. Bu duanın Arapça okunuşu ise Kuranı Kerim'de yer almaktadır.

Haberin Devamı