Dini bilgiler Allahümme salli ala seyyidina Muhammedîn ve ala ali seyyidina Muhammed’in anlamı nedir? Salavat anlamı ve okunuşu

Allahümme salli ala seyyidina Muhammedîn ve ala ali seyyidina Muhammed’in anlamı nedir? Salavat anlamı ve okunuşu

Paylaş
Allahümme salli ala seyyidina Muhammedîn ve ala ali seyyidina Muhammed’in anlamı nedir? Salavat anlamı ve okunuşu

Allahümme salli ala seyyidina Muhammedîn ve ala ali seyyidina Muhammed şeklinde okunan salavat özellikle Mevlid Kandili’nde sıklıkla okunuyor. Peki Peygamber Efendimizin övüldüğü Allahümme salli ala seyyidina Muhammedîn ve ala ali seyyidina Muhammed’in anlamı nedir? İşte Salavat anlamı ve okunuşu…

Salavat yani Allahümme salli ala seyyidina Muhammedîn ve ala ali seyyidina Muhammed zikri her a her yerde okunabilecekler arasında yer alıyor. Bir kişi abdestli olmasa bile, bir kadın regl olsa bile yine de salavat okuyabiliyor. Peki, salavatın anlamı nedir? İşte yanıtı...

Haberin Devamı

ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMEDÎN VE ALA ALİ SEYYİDİNA MUHAMMED’İN ANLAMI NEDİR?

Allahümme salli ala seyyidina Muhammedîn ve ala ali seyyidina Muhammed şeklinde okunan salavat “Allah'ım! Sen peygamber efendimize ve onun soyundan gelenlere salat eyle / katındaki şereflerini yücelt.” Anlamına gelmektedir.

SALAVAT NEDEN GETİRİLİR?

Salavat getirmenin amacı Allah'ı anmak ve Hz. Muhammed ile soyundan gelenlere saygı göstermektir. Peygamber efendimiz, İslamiyet'i yaymak için birçok sıkıntıya katlanmış, hatta Mekke'den Medine'ye hicret etmek zorunda kalmıştır. Tüm saldırılara ve ithamlara rağmen sabırlı davranıp İslamiyet'in tüm dünyada yayılmasını sağlamıştır.

Hz. Muhammed'i anmak ve onun soyundan gelenlere saygı göstermek her Müslüman'ın görevleri arasında yer alır.

SALAT-I MÜNCİYE (SALATEN TÜNCİNA) TÜRKÇE OKUNUŞU

“Allâahumme salli alâ seyyidinâ Muhammedin, salâten tüncînâ bihâ min cemîil ehvâali vel âfât, ve takdî lenâ bihâ cemî’al hâcât, ve tutahhirunâ bihâ min cemî’isseyyi’âat ve terfe’unâ bihâ a’ledderecâat, ve tübelliğunâ bihâ aksa’l gayât, min cemî’il hayrâti fi’l hayâti ve ba’del memâat.”

Haberin Devamı

SALAT-I MÜNCİYE (SALATEN TÜNCİNA) ANLAMI

“Allah’ım! Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed Mustafâ’ya salât eyle. Öyle bir salât ki; o salât vesîlesiyle bizi bütün korku ve âfetler-den kurtar, bütün ihtiyaçlarımızı gider, bizi bütün günahlardan temizle, bizi derecelerin en yücesine yükselt ve onun vesîlesiyle bizi, hayâtta ve ölümden sonra bütün hayırların en son noktasına ulaştır. Şüphesiz sen her şeye kâdirsin.”

SALÂT-I TEFRÎCİYYE (NÂRİYE) TÜRKÇE OKUNUŞU

Okunuşu: "Allahumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ-seyyidina Muhammedin ellezi tenhallü bihi’l ‘ukadu ve tenfericu bihi’l-kürabu ve tukdâ bihi’l-havâicu ve tünâlü bihi’r-rağâibu ve husnu’l-havâtimi ve yusteska’l-ğamâmu bi-vechihi’l-kerîmi ve ‘alâ âlihi ve sahbihi fî-külli lemhatin ve nefesin bi-‘adedi külli ma’lûmin lek."

SALÂT-I TEFRÎCİYYE (NÂRİYE) ANLAMI

"Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e kâmil bir salât ile salât ve selâm eyle! O öyle bir zâttır ki, kendisiyle düğümler çözülür, sıkıntılar kolaylaşır, ihtiyaçlar hallolur, arzulara kavuşulur ve güzel sonuçlara ulaşılır. Kendisinin yüzü suyu hürmetine yağmur istenir. Her göz açıp kapamada ve her nefeste tarafından bilinen varlıklar sayısınca O’nun âline ve ashâbına da salât ve selâm olsun"

Haberin Devamı