Dini bilgiler El-Berr ne demek? Allah'ın isimlerinden El Berr esmasının faziletleri nelerdir?

El-Berr ne demek? Allah'ın isimlerinden El Berr esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
El-Berr ne demek? Allah'ın isimlerinden El Berr esmasının faziletleri nelerdir?

Allah'ın 99 isminden en güzeli olan El-Berr; iyilik ve de ihsanı bol olan anlamında kullanılmaktadır. El- Berr kulları güçlü hale getirmek, Allah'ın merhametinden faydalanmak için zikredilmelidir. Allah Teala'ya niyaz ve sonra da niyet ederek, doğru zamanda yapılan zikirler sayesinde kötülüklere karşı kalkan meydana gelmektedir. Kulları güçlü kılan bu esma, bunun yanında Allah'ın merhameti ile ilgili olarak bilgi vermektedir. İşte, merak edilen tüm detayları derledik.

El- Berr esması anlam olarak da maneviyat olarak da çok etkili olmaktadır. Aynı zamanda 2 anlamı olan bu esma, Allah'ın en güzel isimlerindendir.

Haberin Devamı

EL-BERR NE DEMEK?

Cenab-ı Hakkın 99 ismi şerifinden biri olan El Berr iki anlama sahiptir. Bunlardan ilki; Allah'ın yaratmış olduğu kullarına karşı olan sevgi ve merhameti ile birlikte rahmetinin de olduğu şeklinde tanımlamasıdır. İkincisi ise yüce Allah'ın vaatlerinin hepsini yaptığı ve yalandan da uzak olduğuna ilişkin bir tanımlamadır. Kuran-ı Kerim'de Allah'ın 99 isminden biri olan El Berr ismine yakın anlama sahip pek çok sayıda isim bulunmaktadır.

Allah'ın isimlerinden biri olan El Berr, Allah'ın kullarına karşı rahmetinin ve merhametinin bir sonu olmadığını, sonsuz olduğunu tanımlamaktadır. Allahu Teala kullarını ya da yarattıklarını gözetmektedir. Kullarını korumak adına da kitaplar indirmiş ve de peygamberler göndermiştir.

Haberin Devamı

Bu konuda pek çok uyarı ile beraber kullarını kıyamet gününe hazırlamaktadır. Allah rahmetinden de emin olunacağını da pek çok farklı yoldan belirtmiştir. El Berr kelimesi çoğul hali de Ebrar olmaktadır. Ebrar da iyilik yapmakta birbirleri ile yarış halinde olan insanlara demektir.

ALLAH'IN İSİMLERİNDEN EL BERR ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

Ya Berr esmasının birçok fazileti bulunmaktadır. Yüce Rabbimizin, 99 ismi şerifinden olan ve kullarına iyiliğini ve merhametini unutturmayan El Berr esması faziletleri şu şekildedir:

Bu esmayı kötü şeylerden uzak kalmak, kötü kalpli insanlardan korunmak, çok güzel ve iyi şeylerle karşılaşmak adına "Ya Berre Celle Celalühü" biçiminde 202 kere okunmalıdır.

Bu esmayı devamlı tekrarlayan kullar, büyük bir günah işlerse ya da çok büyük bir yanlış yaparsa tövbe edebilmektedir.

Kişi bir seyahate çıkıyor ve evine sağlıklı bir şekilde gelmek istiyorsa, bu esmayı okuyabilir.

Bu esma 202 defa okunursa korkularınızı yenerseniz ve tüm kötülüklerden korunursunuz.

Bu esmayı okuyanlar kötü şeylerden emin olur ev kaza, bela gibi kötü olaylardan korunmuş olurlar.

El-Berr zikrine devam eden kişinin düşmanı bile ayağına gelir. Düşmanı önünde diz çöker.

Kişi bu esmayı gün içinde 786 kez okursa, Allah o kişiye lütuf ve ihsanlarını yağdırır.

Bu esma felçli bir kişiye okunduğu zaman da kurtuluşa vesile olur.

Kumar oynayan, zina yapan, haram yiyen, içki içen kimse bu esmayı zikrettiği zaman bütün kötülüklerden kurtulur.

Haberin Devamı

Deniz ya da karayolu seyahatlerinde korunmak amacı ile okunan bu esma çok etkili ve korunmalı olmaktadır.