Dini bilgiler El hadi ne demek? Ne anlama gelir? El hadi ne için ve nasıl okunur? Zikri nasıl yapılır?

El hadi ne demek? Ne anlama gelir? El hadi ne için ve nasıl okunur? Zikri nasıl yapılır?

Paylaş
El hadi ne demek? Ne anlama gelir? El hadi ne için ve nasıl okunur? Zikri nasıl yapılır?

El- Hâdî, Allah'ın 99 isminden biridir. Esma-il Hüsna en güzel isimler anlamına gelir. El-Hadi ismi de bu güzel isimler arasında yer alır. Ancak El-Hadi isminin mealini ve faziletini henüz bilmeyen kişiler bu konuları merak etmektedir. Peki, El hadi ne demek? Ne anlama gelir? El Hadi ne için ve nasıl okunur? Zikri nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.

El-Hadi ismi anlamı bakımından her şeye yol gösteren, yön veren, istikamet kazandıran, doğru yola ulaştıran ve hidayet veren anlamlarını taşımaktadır.

Haberin Devamı

EL-HADİ NE DEMEK?

El- Hâdî yol gösteren, doğru yola iten demektir. Allahu Teala'nın yol gösterici olduğu ve dilediği kulunu en doğru yolda ilerletme kudretine sahip olduğunu gösteren esmasıdır.

EL-HADİ NE ANLAMA GELİR?

El- Hâdî doğru yola yönlendirme, yön verme, hidayete ulaştırma, yol gösterme kudretini elinde tutan anlamına gelir. Allahu Teala'nın kulunu ​​​​​hidayete ermesi için yol göstermesini bu güce ve kudrete sahip olduğunu ifade eder.

EL-HADİ NE İÇİN VE NASIL OKUNUR?

El- Hâdî esması Allah'ın yol gösterici ve doğru yola iletme kudretine sahip olduğunu kabul ettiğini beyan etmek için okunur. El- Hâdî ismini zikreden kimseler imanı güçlendirmek ve Allah'tan yardım istemek için bu Esma'yı okumaktadır.

Haberin Devamı

Allah bu esma ile zikredildiğinde kişiye yol göstermekte ve onu hayır olan yola iletmektedir. Ayrıca yanlış yolda olanın doğru yolu bulması adına ve ya doğru yolda olanın bu yolda daim olması adına edilecek bir zikirdir.

EL-HADİ ZİKRİ NASIL YAPILIR?

Tüm esma-il Hüsna isimleri istenilen gün ve saatte, istenilen sayı kadar okunabilir. Bununla birlikte ismin daha çabuk etki etmesi adına bazı zaman dilimleri ve günler belirlenmiş olmaktadır. EL-HADİ esması zikir adedi de 20'dir. Zikir saati ise Güneştir. Yani sabah güneş doğarken ve ikindi sonrası şeklindedir. Zikir günü de Pazar'dır. Ancak büyük ebced değeri ile 20×20=400 şeklinde okunması daha etkilidir.