Dini bilgiler El-Kavi̇yy ne demek? Allah'ın isimlerinden El Kavi̇yy Esmasının faziletleri nelerdir?

El-Kavi̇yy ne demek? Allah'ın isimlerinden El Kavi̇yy Esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
El-Kavi̇yy ne demek? Allah'ın isimlerinden El Kavi̇yy Esmasının faziletleri nelerdir?

Allah'ın (cc) 99 ismi arasında sayılan el kaviyy isminin anlamı birçok kulları tarafından araştırılıyor. El kaviyy ismi ile Allah'ın (cc) sonsuz güç ve kudreti anlatıyor. Allah (cc) mazlum kullarını kollar ve onların zarar görmesine göz yummaz. El Kaviyy esmasının faziletleri nelerdir ve zikredilmesi nasıl faydalar sağlar? Merak edilen tüm detayları Posta.com.tr okurları için derledik.

El kaviyy Allah'ın (cc) gücünü anlatan bir esmadır. Sağlık ve şifa için de zikredilmesi önemlidir. 

Haberin Devamı

 EL-KAVİYY NE DEMEK?

El kaviyy ismi ayetlerde de geçen bir isimdir. Allah'ın (cc) gücünü ve sonsuz kudretini bildiren el kaviyy ismi güçsüz kişilerin yanında olduğunu ve mazlumların ezilmesine izin vermediği anlatır. En güzel isimlerden biri olan el kaviyy ismi her şeye gücü yeten anlamındadır.

Allah'ın (cc) gücünü anlatan el kaviyy ismi onun mutlak ve eşsiz olduğunu da bildirmektedir. Allah'a (cc) yakın hissetmek ve kötülüklerden korunmak için el kaviyy isminin her gün zikredilmesi önerilir. El kaviyy ismi zikredenlere sağlık ve şifa veren isimlerden biridir. Eğer bir sağlık sorununuz varsa sık sık el kaviyy ismini zikretmeli ve faydalarından da yararlanmalısınız.

El kaviyy esmasının faziletleri oldukça fazladır ve Allah (cc) kullarının her daim yanındadır. Samimi ve içten olması halinde el kaviyy isminin günün her zamanında zikredilmesi uygundur. Allah (cc) içten isteyen hiçbir kulunu geri çevirmez.

Haberin Devamı

ALLAH’IN İSİMLERİNDEN EL-KAVİYY ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

Allah'ın esma ül hüsnada yazan 99 isminden biri olan El-Kaviyy isminin faziletleri de birçok kişi tarafından merak edilerek sık sık araştırılmaktadır. El kaviyy esması birçok kişi tarafından genellikle dua sonrasında veya namaz sırasında okunan bir isimdir.

Namaz bitiminde de el kaviyy isminin zikredildiği bilinmektedir. Ya Kaviyy her şeye gücü yeten anlamına gelen bir isimdir ve genelde şifa dilemek için zikredilen esmalar arasındadır. Ya kaviyy isminin faziletleri araştırıldığı ilk bulunan bilgi şifa sağlık faziletleridir. Allah'ın (cc) tüm gücü ve kudreti ile beraber tüm belalardan ya da rahatsızlıklardan kurtularak aydınlığa çıkmak mümkündür.

 Allah'ın (cc) sonsuz kudreti sayesinde tüm hastalıklardan şifa bulmak ve daha sağlıklı bir ömür geçirmek mümkündür. Ya kaviyy esmasının faziletleri hac suresinin 74. ayetinde ve ahzab suresinin 25. ayetinde de belirtilmiştir. Allah (cc) mazlum ve güçsüz kimseleri koruyup kollar ve başlarına bir şey gelmesini engel olur. Allah (cc) el kaviyy ismini zikreden kişilerin yanında olur ve onları tüm kazalardan da uzak tutar.

Haberin Devamı

Maddi olarak kendini güçsüz hisseden kişilerin de el kaviyy ismini zikretmeleri rızıklarının artmasını sağlar. Hac suresinin 74. ayetinde 'Şüphesiz ki Allah (cc) kudret sahibidir ve mutlak güç sahibidir' buyurulmuştur. Ahzab suresinin 25. ayetinde de 'Allah (cc) inkar edenleri hiçbir hayra ulaştırmaz ve onları öfkeleriyle geri çevirir. Allah (cc) savaşta mümin kullarına kafi gelmiştir ve kudret sahibidir. Mutlak güç sahibi de odur' şeklinde bildirilmiştir.