Dini bilgiler El-Keri̇m ne demek? Allah'ın isimlerinden El Keri̇m Esmasının faziletleri nelerdir?

El-Keri̇m ne demek? Allah'ın isimlerinden El Keri̇m Esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
El-Keri̇m ne demek? Allah'ın isimlerinden El Keri̇m Esmasının faziletleri nelerdir?

Allah'ın (cc) esmaları arasında yer alan El Kerim esmasının faydaları ve anlamları oldukça güzeldir. El Kerim esması Allah'ın (cc) ihsan ve lütuf sahibi olduğu anlamına gelmektedir. Allah (cc) El Kerim esmasını okuyan ve zikreden kulları için sınırsız ikram ve lütuf sahibi olmaktadır. El Kerim ne demektir ve Allah'ın (cc) isimleri arasında yer alan El Kerim esmasının faziletleri nelerdir? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

El Kerim esmasının anlamı kulları üzerinde lütfu çok olan, bağışlama gücü olan anlamlarına gelir. El Kerim esmasının faziletleri arasında rızkın artması ve kötülüklerden uzak olunması vardır. 

Haberin Devamı

EL-KERİM NE DEMEK?

Allah'ın (cc) en güzel isimlerinden biri olan El Kerim ismi Allah Teala'nın kerem ve ihsan sahibi olduğu anlamındadır. El Kerim esmasını zikreden kullarına lütuf ve ihsanda bulunmaktadır. Sınırsız lütuf ve ikram sahibi olan Allah (cc) kullarını takip eder ve onların haksızlığa uğramalarına mani olur

Cömertlik ve kerem sahibi olan Allah (cc) kendisinden isteyen hiçbir kulunu geri çevirmez ve ona istediğinden daha fazlasını verir. Gerçek cömertlik ve zenginlik sahibi Allah'tır (cc) ve her ne istenecek her neye medet umulacaksa ondan istenmelidir. Allah (cc) hem bağışlayıcı, hem lütuf sahibi hem de gerçek zenginliğin asıl sahibi olmaktadır. 

ALLAH’IN İSİMLERİNDEN EL KERİM ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

Haberin Devamı

Allah'ın (cc) isimleri arasında olan El Kerim isminin zikredilmesi önemlidir ve faziletleri de bu nedenle merak edilmektedir. Rızkın artması ve daha bol olması için Allah'ın (cc) esmalarından biri olan El Kerim esmasının zikredilmesi gerekir. 270 kere El Kerim ismi zikredilirse o kişilerin rızıkları artar ve maddi olarak daha rahat bir hayat yaşarlar.

Eğer hasta olan kişilerin üzerine El Kerim ismi okunursa o kişiler Allah'ın (cc) izniyle şifa bulur ve daha sağlıklı bir ömür geçirir. Her dünyada hem de ahirette tüm güzellikleri görmek ve yaşamak isteyen kişiler de Ya Kerim esmasını günde 270 kere okumalı ve bunu içten bir şekilde yapmalıdır. Samimi ve içten, hissederek çekilen zikirler daha etkili olmakta ve faziletlerinden daha hızlı bir şekilde faydalanılmaktadır.

Uykuya geçmeden önce 270 kere El Kerim esması zikredilirse güzel bir şekilde uyunur ve hafif bir şekilde kalkılır. Dertlerden ve sıkıntılardan kurtulmak için de El Kerim ya da Ya Kerim esmasının en az 270 kere okunması önerilir.

Vakit namazlarının sonunda 270 kere El Kerim esmasının zikredilmesi hayır kapılarının açılmasını sağlar ve bu kişileri iyi ve ahlaklı bir kişi haline getirir. Her kim ki kötü huyları olduğunu düşünüyor ve bunlardan kurtulamıyorsa El Kerim esmasını zikredebilir ve bu sayede daha iyi bir insan olur. Dileğine kavuşmak isteyenlerin 1171 kez Ya Allah Ya Kerim Ya Vehhab şeklinde zikredilmesi önemlidir.

Haberin Devamı